4 Ağustos 2021 Çarşamba

Başkan defalarca uyarmıştı: Alevlerin ulaştığı Kemerköy Termik Santrali yanıyor

Muğla’nın Milas İlçesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın dün defalarca uyardığı termik santral alevlere teslim oldu. Tokat, sosyal medyada yaptığı yayında alevlerle santralin aynı kareye girdiğini hatırlatmış ve havadan müdahale edilmesi konusunda ısrar etmişti.

BOLD – Türkiye’yi sarsan yangınlar belirli noktalarda hala kontrol altına alınamadı. Alevler Milas’ta bulunan Kemerköy Termik Santrali’ne ulaştı. Santral çalışanlarından gelen bilgiye göre santrale kömür taşıyan bant sistemi yanmaya başladı. Santral boşaltıldı.

Sosyal medyaya yansıyan bir görüntüde yanan terminalin yakınındaki bir vatandaşın, “Maalesef Kemerköy’ü kaybettik” dediği duyuluyor.

BAŞKAN DEFALARCA UYARDI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat dün öğlen saatlerinde, “Uyarılarımızın, haykırışlarımızın ne denli haklı olduğunu ciğerimiz yanarak, korkuyla izliyoruz. Bunu söylemek istemezdim ama termik santralle ateş ilk defa yüz yüze geldi. Uyarılarımıza kulak asılmamasının sonucunu içimiz kan ağlayarak izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde alevlerin santrale çok yaklaştığını söyleyen Tokat, havadan müdahale için acil çağrı yaptı: “Durum çok ciddi. Termik santralin dibine geldi alevler. Varsa imkan derhal gece görüşü olan uçak ya da helikopter bölgeye yönlendirilsin.”

Termik santrale ramak kaldı: Havadan müdahale hala muamma

Başkan defalarca uyarmıştı: Alevlerin ulaştığı Kemerköy Termik Santrali yanıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder