4 Ağustos 2021 Çarşamba

Orgeneral Ümit Dündar emekli edildi: Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Aysever oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura toplantısı sonuçlandı. Karar Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar yaş haddinden emekliye ayrılırken, yerine 1. Ordu Komutanı Musa Aysever getirildi. Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarının görev süreleri bir yıl uzatıldı.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı Sarayında Erdoğan başkanlığında yapılan ve 2 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı.

Sözcü Kalın, Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar’ın yaş haddinden emekli edildiğini, yerine 1.Ordu Komutanı Musa Avsever’in getirildiğini açıkladı.

Kalın’ın açıklamasına göre YAŞ’ta alınan diğer kararlar şöyle:

Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar yaş haddinden emekli edildi. Yerine ise 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever getirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün görev süreleri bir yıl daha uzatıldı.

30 GENERAL VE AMİRAL EMEKLİYE SEVKEDİLDİ

44 general ve amiralin görev süreli 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı. 1 general yaş haddi nedeniyle. 29 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Emekliye sevk edilenler arasında cübbe ve sarıklı görüntüleri basına yansıyan Tuğamiral Mehmet Sarı’nın da olduğu belirtildi. YAŞ kararıyla 240 olan general ve amiral sayısının 30 Ağustos 2021 tarihi itibariyle 266 olacağı açıklandı.

SELÇUK BAYRAKTAROĞLU ORGENERAL OLDU

30 Ağustos’tan geçerli olmak üzere, Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri orgeneralliğe, Kara Kuvvetleri Komutanlığından Tümgeneral Levent Ergün ve Metin Tokel korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından tümamiral Kadir Yıldız koramiralliğe, Hava Kuvvetleri komutanlığından Tümgeneral Rafet Dalkıran korgeneralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından tuğgeneraller İlkay Altındağ, Sebahattin Kılınç, Gültekin Yaralı, Rafet Kılıç, Fedai Ünsal, Tuncay Altuğ, Rasim Yaldız ve Aydın Cihan Uzun tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tuğamiral Yalçın Payal ve Hasan Özyurt tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneral Orhan Gürdal tümgeneralliğe terfi etti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Musa Aysever.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI MUSA AYSEVER KİMDİR?

Musa Avsever 7 Kasım 1957 tarihinde Konya’nın Halkapınar ilçesine bağlı Nernek köyünde doğdu. 1. Ordu Komutanı olarak görev yapmakta. 2003’te tuğgeneral, 2007’de tümgeneral, 2012’de korgeneral rütbesine terfi etti. 15 Temmuz sonrasında 28 Temmuz 2016 tarihinde yapılan YAŞ toplantısında orgeneralliğe terfi etti ve Ümit Dündar’ın yerine 1. Ordu Komutanlığına getirildi.

Erdoğan yönetemeyince darbe söylemini piyasaya sürüyor

Orgeneral Ümit Dündar emekli edildi: Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Aysever oldu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder