2 Ağustos 2021 Pazartesi

“Dünya bizi konuşuyor” haberleri pahalıya patladı: A Haber ve TRT ekibine dayak

Türkiye’nin ciğerlerini yakan yangınların başladığı günden beri tepkilerin çıkış noktası olan havadan müdahale konusunda Türkiye’nin destan yazdığı ileri süren A Haber ekibi Hisanönün’deli canlı yayını tepkiler yzünden yarıda kesti. Aynı bölgede halk tarafından yalan haber yapmakla suçlanan TRT ekibi ise dayak yedi.

BOLD – Türkiye’nin çeşitli noktalarında başlayan orman yangınları can kayıplarının yanı sıra büyük zarara yol açıyor.

Vatandaşların doğru bilgi alabilmesi için basın mensupları da yangınların başladığı 28 Temmuz’dan beri bölgede ter döküyor.

Yangın yerlerinde işi en zor olan basın mensupları ise AKP’ye yakın medya organlarında çalışanlar.

A Haber editörleri yangının başladığı günden buyana söndürme ekiplerinin havadan yaptığı müdahaleleri öven haberler yapıyor. Yangınların olduğu şehir ve beldelerdeki belediye başkanları ve halk ise havadan müdahalelerin yapılmaması ve bu sebeple yangınların kontrol altına alınamamasından şikayetçi.

A Haber dün de “Dünya Türkiye’nin başarısını konuşuyor” başlıklı bir haber yayınlamış, sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

A HABER’E YANGIN YERİNDE BÜYÜK TEPKİ

Muğla Marmaris’te 5 gündür süren yangınlardan en çok etkilenen yerlerden Hisarönü Mahallesinde alevler giderek büyüyor. Birkaç noktaya sıçrayan yangın yerleşim yerlerine de zarar vermeye devam ediyor.

A Haber muhabiri canlı yayında olduğu sırada kameralar yangını gösterirken, “Şu anda bizim üzerimize geliyorlar. Vatandaşlar çok öfkeli. Çetin buraya gelir misin? Vatandaşların tepkisi üzerine yürümek zorunda kaldık” diyor.

Bu sırada arkadan bir kadının “Sayenizde!” diye bağırarak tepki gösterdiği duyuluyor. Ardından da muhabir yayını kesmek zorunda kalıyor.

TRT HİSARÖNÜ’NDEN KOVULDU

Hisarönü’nde yaşayan yurttaşlar, kendi çabalarıyla evlerini kurtardığını söyleyerek TRT ekibine “Dün Hisarönü kurtuldu dediniz” diyerek tepki gösterdi. Bu sırada NTV muhabiri ise “Kim dedi ya?” şeklinde yanıt verdi.

“Müdahale eden yok, biz burda yanıyoruz, burasına geldi artık milletin” diyen Hisarönülüler TRT ekibinin bölgeden ayrılmasını istedi.

Kalabalıktan bir kişi “Çay niye dağıtıyor o zaman Marmaris’te?” dedi. TRT muhabiri tepkilerin ardından “Polis yok mu ya?” diye bağırdı.

Bazı öfkeli vatandaşlar da “Yalan haber yapıyorsunuz” diyerek TRT ekibine saldırdı. Ekibi tartaklayan kalabalığı yine bölgedeki diğer vatandaşlar sakinleştirdi. TRT ekibi arabalarına binerek bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Antalya Belediye Başkanı feryat etti: Yangın şehre indi ne olur buraya uçak gönderin

“Dünya bizi konuşuyor” haberleri pahalıya patladı: A Haber ve TRT ekibine dayak yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder