6 Ağustos 2021 Cuma

Hükumete yönelen orman yangını tepkilerine Diyanet’ten “sükunet” çağrısı

Geçen haftadan beri yurdun dört bir yanında devam eden orman yangınlarında 9 kişi yaşamını yitirirken, binlerce ev ile birlikte onbinlerce hektar ormanlık alan kül oldu. Orman yangınları konusunda gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle hükumete yönelen tepkilerle ilgili Diyanet’ten sükunet çağrısı geldi.

BOLD – Türkiye, son 10 gündür Akdeniz bölgesi başta olmak üzere yurdun dört bir yanında meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Son 10 günde çıkan 208 orman yangınının 196’sı söndürülürken 5 ilde söndürme çalışmaları devam ediyor. 9 kişi hayatını kaybettiği orman yangınlarıyla ilgili AKP Hükumeti gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

BAŞARAMAYACAĞIMIZ HİÇ BİR İMTİHAN YOKTUR

Başta sosyal medya olmak üzere hükumete yönelen orman yangınlarıyla ilgili eleştiriler konusunda Diyanet’ten sükunet çağrısı geldi. “Zorluklar birlikte aşılır” başlıklı bugünkü cuma hutbesinde Türkiye’nin afet gerçeğiyle bir kez daha karşılaştığı belirtildi. Hutbede, “Evet, bugün mahzunuz, üzüntümüz çok büyük. Kaybettiğimiz kardeşlerimiz, yanan ormanlarımız, yitirdiğimiz masum canlar her birimizin yüreğini dağlıyor. Ancak biliyor ve inanıyoruz ki bizi biz yapan değerlerin etrafında kenetlenip kardeşlik şuurumuzu diri tuttukça başaramayacağımız imtihan yoktur” denildi.

SAYDUYUMUZU VE SÜKUNETİMİZİ MUHAFAZA EDELİM

Günün ayrışma değil, kenetlenme günü olduğu belirtilen hutbede, “Gün, birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi canlı tutma günüdür. Sevinç ve mutluluğumuz gibi hüzün ve kederimizi de paylaşma günüdür” denildi. Herkese düşen sorumluluk bulunduğu belirtilen hutbede “Her şeyden önce sağduyumuzu ve sükûnetimizi muhafaza edelim. Yangın, sel, deprem ve salgın hastalık gibi afetlere karşı bilinçli, duyarlı ve tedbirli olmayı milli bir mücadele olarak görelim” denildi.

 

Yeni kabine öncesi damat Albayrak ortaya çıktı: Bakan mı olacak?

 

Hükumete yönelen orman yangını tepkilerine Diyanet’ten “sükunet” çağrısı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder