3 Ağustos 2021 Salı

Üç maaşlı RTÜK Başkanı’ndan medyaya yangın sansürü

Birden fazla yerden maaş alan Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, medya kuruluşlarına sansür yazısı gönderdi. Sadece yanan alanları gösteren medya kuruluşlarına ağır cezalar verileceğini açıkladı.

BOLD – RTÜK Başkanlığının yanı sıra Halkbank ve Basın İlan Kurumu yönetim kurulu üyeliklerinden maaş alan Şahin, gazete, televizyon ve internet sitelerine orman yangınlarının haberleştirilmesi hakkında bir yazı gönderdi.

VATANDAŞIN MORALİNİ BOZMAYIN

Yazıda “Medyamızın sorumluluk bilinci içinde duyarlılıkla hareket etmesi, vatandaşlarımızın ve yangın söndürme ekiplerinin moral ve motivasyonu açısından çok önemlidir” denildi.

YANAN ALANLARI ISRARLA EKRANA TAŞIMAYIN

RTÜK, “130 farklı noktada çıkan yangınlar acil müdahale ekipleri tarafından başarıyla söndürülmüşken buraları hiç görmeksizin sadece yanan alanların ısrarla ekranlara taşınması, kaos havası beklentisinde olan çevrelerin istediği yönde bir yayıncılıktır” ifadelerini kullandı.

AĞIR CEZA VERECEĞİZ

RTÜK’ün yazısı “Söz konusu yayın ilkelerini hiçe sayan medya hizmet sağlayıcılara en ağır müeyyidelerin uygulanması kaçınılmaz hale gelecektir” ifadeleriyle sona erdi.

RTÜK’ün rahatsız olduğu görüntülerde vatandaş kendi imkanlarıyla yangın söndürmeye çalışıyor.

Üç maaşlı RTÜK Başkanı’ndan medyaya yangın sansürü yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder