6 Ağustos 2021 Cuma

RTÜK’ün susturamadığı Halk TV’ye ‘derin’ baskın

Beş gün ekran karartma cezası verilen ve lisansı iptaliyle tehdit edilen Halk TV, iktidara yönelik eleştirilerini sürdürünce baskına uğradı. Canlı yayını basanlardan birinin Mehmet Ağar’la fotoğrafı çıktı. 

BOLD – Halk TV’de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programında hareketli dakikalar yaşandı. Halk Tv’nin Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler’de yapılan özel canlı yayınına girmeye çalışan şahıslar, yayının kesilmesinin ardından ekibe müdahale etti.  Yayını basan kişiler, “Burada yalan söylüyorsunuz” deyip şiddet kullanarak yayına müdahale etmek istedi.

CANLI YAYINI BASANLAR YAKALANDI

Halk TV canlı yayınını basan şahıslardan 5’i yakalandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç saldırganlardan bir kişinin isminin Sertan Yüce olduğunu açıkladı. “Bunları birileri göndermişler” diyen Öztunç “Bunların kaçma şansı yok, hepsinin alınması gerekiyor. Bu basın özgürlüğüne saldırıdır. Milletvekiline saldırıdır, gazetecilere saldırıdır. Gereği neyse yapılmak zorundadır. Biz de takipçisiyiz. Ben şu anda Marmaris’teyim. Yarın ne gerekirse yaparız ne demek ya, burası dağ başı mı? Geliyorsun gazetecilere televizyonculara saldırıyorsun, kimsin sen eşkıya mısın kardeşim?” ifadeleriyle saldırıya tepki gösterdi.

SALDIRGANIN AĞAR’LA FOTOĞRAFI ÇIKTI

Halk TV canlı yayınını basan Sertan Yüce’nin, Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı. Halk TV canlı yayınını basan saldırganlardan Sertan Yüce’nin organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in marina çökme iddiaları ile gündeme getirdiği eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile fotoğrafı ortaya çıktı. Yüce’nin Ağar’dan ödül aldığı görüldü.

CEZA ALIRSA LİSANSI İPTAL EDİLECEK

Halk TV’de yayınlanan Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programındaki dış politika eleştirileri RTÜK tarafından yasa ihlali sayıldı. RTÜK, Halk TV’ye “Yayınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz” maddesinden 5 günlük ekran karartma cezası verdi. Kesinleşen ekran karartma cezası uygulandı. Kanalın tekrar ceza alması halinde lisansı iptal edilecek.

Vatandaş yangında gerçek AKP’yi gördü: Bakanlar insan içine çıkamıyor

RTÜK’ün susturamadığı Halk TV’ye ‘derin’ baskın yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder