5 Ağustos 2021 Perşembe

Devletin jeti uyuşturucu taşımak için mi satıldı?

Brezilya’da 1.3 ton kokainle yakalanan Türk uçağı TC-GVA’nın, uzun yıllar kamuya hizmet eden ve 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde alınan Gulfstream GIV model TC-ATA uçağı olduğu ortaya çıktı. 2016 yılında önce uçağın isminin değiştirilip 2017’de AKP’li bir isme 1 milyon 450 bin dolara satıldığı belirlendi.

BOLD – Brezilya’nın Ceara eyaletinde bulunan Fortaleza Havaalanında Brezilya polisi tarafından TC-GVA kuyruk tescilli Türk iş jetine yapılan operasyonda, İspanyol yolcuya ait 24 valiz içinde bin 304 kilogram kokain ele geçirildi. TC-GVA kuyruk tescilli jetin daha önce devletin zirvesine hizmet eden TC-ATA uçağı olduğu ortaya çıktı. Jetin dünyanın bir çok noktasına “uçak taksi” gibi kullanıldığı belirlendi.

YOK PAHASINA SATILDI

Gazeteci Seher Yaşayacak, Brezilya’da içerisinde bin 304 kiloluk kokainle yakalanan TC-GVA kuyruk tescilli jetin ilginç öyküsünü paylaştı.  İşte Yaşayacak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara göre Özal’ın devletin zirvesinin kullanması için aldığı, AKP döneminde 1 milyon 450 bin dolar gibi bir fiyata yok pahasına satılan jetin ilginç hikâyesi…

  • Brezilya’da 1.3 ton kokainle yakalanan Türk uçağı TC-GVA’nın bir hayli ilginç bir öyküsü var. Kısaca anlatayım isterim.
  • Yıllarca devlet erkanına hizmet verdikten sonra Başbakanlık VIP uçağı TC-GVA, önce Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na devredildi. Ardından satışa çıkarıldı.
  • TC-GVA’yı Diyarbakırlı işadamı Şeyhmus Özkan satın aldı. 2017’de satış gerçekleştirildi. ACM Airlines Turgut Özal’a hizmet veren uçağın sahibi oldu.
  • Turgut Özal döneminde alınan Gulfstream GIV model TC-ATA ve TC-GAP uçakları 2016 yılında tescil isimleri TC-GVA ve TC-GVB olarak değiştirilerek Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na devredildi. Ardından 2017’de ACM Airlines’a satıldı.
  • Şeyhmus Özkan ve eşi Çiğdem Özkan’a dair tüm bilgileri de birazdan ekleyeceğim. Biraz incelemem lazım. Detay bilgiler var çünkü 1 saate kadar yazmaya devam ederim.
ŞEYHMUS ÖZKAN ACM HAVACILIK’I YAKINI MURAT ÖZKAN’A DEVRETMİŞ
  • ACM Havacılık 2 Temmuz 2020 itibariyle Affan Holdingden Murat Özkan’a devredilmiş.
  • Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre Affan Holding hisse pay devrini gerçekleştirmiş.
  • Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin 2019 tarihli haberine göre Affan Holding 2019 senesinde konkordato ilan etmek için başvuruda bulundu.
  • TC-GVA’nın Brezilya’da 1.3 tonluk kokainle yakalanması sürecine ilişkin ve uçağın rotalarını incelemek adına bir kez daha izin rica edeceğim. Affan Holding’ten Murat Özkan’a ACM Havacılık devrolsa da aynı aile içerisinde olduğunu biliyoruz. Devam edeceğim
  • Uçakta yakalanan yolcunun pasaport bilgileri. Tutuklanan Türk pilotları ve uçak rotalarını da inceleyeceğim.

  •  Bizlere son uçak rotasını

@MacFinn44
paylaştı ve son destinasyonlar da çok ilginç. İstanbul-Erbil-İstanbul ve ardından Astana, Malaga ve kokainin yakalandığı Brezilya.

 

 

 

Devletin jeti uyuşturucu taşımak için mi satıldı? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder