7 Ağustos 2021 Cumartesi

Milas’ta yol kesip kimlik soranlar hakkında soruşturma başlatıldı

Muğla’nın Milas ve Yatağan ilçelerinde şüphelendikleri gerekçesiyle araçların yolunu kesip aralarında gazetecilerin de olduğu vatandaşlara GBT yapacaklarını söyleyen kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

BOLD – Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Milat Cumhuriyet Başsavcılığınca yol kesip araç durduranlarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Muğla’da Milas ve Yatağan ilçeleri arasındaki devlet karayolunda trafiği durdurarak “şüphelendikleri için” aralarında gazetecilerin de olduğu yurttaşlara GBT uygulanmasını sağlayacaklarını öne süren kişiler hakkında Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, “Sivil vatandaşlar tarafından kapatıldığı iddiasıyla 5 Ağustos 2021 tarihinde Milas Cumhuriyet Başsavcılığımızca ulaşım araçlarının kaçırılması, alıkonulması ve tehdit suçlarından derhal soruşturma açılmıştır. Soruşturmaya titizlikle ve tüm yönleriyle devam edilmektedir” açıklaması yaptı.

Gazetecilerin de içinde olduğu otomobilleri 5 Ağustos’ta gece saatlerinde durduran bazı kişiler, yabancı plakalı araçlardan şüphelendiklerini ve haklarında GBT kontrolü yapılmasını sağlayacakları iddiasıyla devlet karayolu üzerindeki trafiği durdurmuştu.

Kendisini “görevli” olarak tanıtan ve adının Muharrem Duygu olduğunu belirten kişi, kendisine tepki gösterenlere, “Belki yangından kaçıyorlar, belki ormanları onlar yaktı. Ormanım yanıyor ben halkım” demişti.

 

Milas’ta yol kesip kimlik soranlar hakkında soruşturma başlatıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder