2 Ağustos 2021 Pazartesi

Vatandaş yangını elle söndürmeye çalışıyor Saray uçak deyip helikopter paylaşıyor

Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada 10 noktada yangınların hala kontrol altına alınamadığını duyurdu. Marmaris Belediyesi vatandaşların elle yangına müdahale ettiği bir görüntü paylaşarak hava desteği çağrısı yaparken, Fahrettin Altun ise bir fotoğraf karesine sığdırdığı 5 helikopterle Strong Turkey paylaşımı yaptı.

BOLD – Türkiye’de 5 ilde devam eden 10 orman yangını hakkında Orman Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama vahim tabloyu gözler önüne serdi. Açıklamaya göre, 28 Temmuz – 2 Ağustos tarihlerinde Türkiye’nin birçok ilinde çıkan toplam 144 orman yangınının 134’ü kontrol altına alındı.

MÜCADELE SÜRÜYOR

Mücadeleye devam ettiklerini anlatan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Pek çok noktada aynı anda başlayan ve henüz kontrol altına alınmayan Antalya Manavgat ve Marmaris yangınlarında maalesef can ve mal kayıpları yaşadık. Diğer yangınlarda da benzer durumların yaşanmaması için canla başla mücadelemiz sürüyor. Antalya’da 2, Muğla’da 5, Adana, Isparta’da ve Denizli’de 1’er adet olmak üzere, devam eden 10 orman yangını için toplam 16 su atan, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 805 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinası ve 5 bin 200 personelimiz görev yapıyor” dedi.

VATANDAŞTAN ELLE MÜDAHALE

Türkiye’nin birçok noktasında çıkan orman yangınları etkilerini sürdürürken; Muğla Marmaris Belediyesi, yangınların kontrolden çıktığını duyurdu. Belediyenin sosyal medya hesabından hava desteği “MarmarisYanıyor” etiketine yapılan paylaşımla hava desteği istendi.

Marmaris Belediyesi, “Delikyol’da vatandaşlar elleriyle yangını söndürmeye çalışıyor” diyerek bir video da paylaştı.

SARAY MÜDAHALELERİ ÖVDÜ

Strong Turkey etiketine destek veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından, söndürme çalışmalarına değindiği paylaşımında havadan yapılan müdahalelere vurgu yaptı.

5 helikopter içeren bir fotoğraf karesini paylaşan Altun, “Ormanın Kahramanları bugün Antalya’nın Gündoğmuş ilçesinde Yeşil Vatanımızı 8 helikopter, 3 uçak, 61 arazözle alevlere karşı savundu. Tek karede 5 helikopter…” yazdı.

Altun’un bahsettiği 3 uçağın görüntüsünü paylaşmaması takipçilerin dikkatinden kaçmadı.

AKP’li başkan: Vatandaşlar keşke bizim evimiz de yansaydı diyecek

Vatandaş yangını elle söndürmeye çalışıyor Saray uçak deyip helikopter paylaşıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder