6 Ağustos 2021 Cuma

Sinyal değil, talimat: Dolar şoku kapıda

Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Buradan ben de herhalde sinyalimi belli yerlere vermiş oluyorum. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz” açıklaması sonrası dolar şokunun kapıda olduğuna vurgu yaptı.

BOLD – Döviz kurlarında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oluşturduğu şok yaşandığını belirten Ekonomi Yazarı Turhan Bozkurt, “Dolar kritik eşikleri birer birer geçiyor. Önce 8,52 TL, akabinde 8,62 TL geçildi” dedi.

HALK KENDİ PARASINA GÜVENMİYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Buradan ben de herhalde sinyalimi belli yerlere vermiş oluyorum. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil, zira faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir.” dediğini hatırlatan Bozkurt, “Yerli şahıs ve şirketlerin döviz mevduatı 30 Temmuz’da önceki haftaya göre 1,33 milyar dolar artarak 231,6 milyar dolara yükseldi. Gerçek enflasyon yüzde 45-50 iken kurdaki suni seviyeyi kimse kale almaz. Demek ki neymiş! Güven kaybedilmeye görsün. Vatandaş kendi parasına güvenmiyor” dedi.

“BANKALARDAKİ DOLAR HESAPLARINA GÜVENENLERİ ALKIŞLIYORUM”

Bozkurt, Türk bankalarında dolar hesabı olanlarla ilgili Eski Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Rüşdü Saraçoğlu’nun şu sözlerini paylaştı: “Türk bankalarındaki USD hesaplarına güvenenleri alkışlıyorum. “Niye alkışlıyorsun?” derseniz cesaretlerinden dolayı. Bir Türk bankasındaki dolar hesabıyla bir Avrupa bankasındaki dolar hesabı aynı mı? Ekonomi yönetiminde -sayın Cumhurbaşkanı hariç- uluslararası akredite en iyi bir üniversiteden doktoralı kaç ekonomist var acaba?” İşte Turan Bozkurt’un döviz kurlarıyla ilgili yorumları…

 

 

Yeni kabine öncesi damat Albayrak ortaya çıktı: Bakan mı olacak?

Sinyal değil, talimat: Dolar şoku kapıda yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder