4 Ağustos 2021 Çarşamba

Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun yakalandı

Konya’da, Kürt Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden ve ailenin yaşadığı evi ateşe veren Mehmet Altun (33) Bozkır ilçesindeki dağlık arazide yakalandı.

BOLD – Konya’nın Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta oturan Yaşar Dedeoğulları’nın (65) evine gelen, Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konuştuktan sonra poşetten çıkardığı tabancayla ateş etti.

Saldırıda Yaşar Dedeoğulları, eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Mehmet Altun’un yerde yatan yaralılara tekrar ateş açtığı ve saldırının ardından evi yakmaya çalıştığı görüldü

BOZKIR İLÇESİNDE YAKALANDI

Mehmet Altun, kiraladığı aracı, kaçtığı kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları’nın eteğinde bulunan Bozkır ilçesine bıraktı. Dağlık alanda Cinayet Büro Amirliği ve özel harekat ekipleri ile Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) katıldığı arama çalışmalarının 5’inci gününde Mehmet Altun saklandığı yerde yakalandı. Altun’u gözaltına alan ekipler, şüpheliyi emniyete götürdü.

AİLEYE IRKÇI SALDIRI

30 Temmuz’da katledilen Dedeoğlulları ailesi daha önce ırkçı saldırıya maruz kalmıştı. Yeni bir saldırı ihtimaline karşı aile evlerine güvenlik kamerası taktırdı. Ailenin emniyetten talep ettiği koruma ise verilmeyerek katliama davetiye çıkarıldı.

Konya’daki katliamın sanığı 6 gündür kayıp: Profesyonel destek mi aldı?

Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun yakalandı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder