2 Ağustos 2021 Pazartesi

AKP’li başkan: Vatandaşlar keşke bizim evimiz de yansaydı diyecek

TOKİ’nin alevler sönmeden mağdur vatandaşlarla yaptığı telefon görüşmesi ve paylaştığı skandal mesaj AKP’li Gündoğdu Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in açıklamasıyla yeniden gündem oldu. TOKİ’nin evlerini eskiyi aramayacağını ileri süren Özeren “Vatandaşlar keşke bizim evimiz de yansaydı diyecek” dedi.

BOLD – Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangında tamamen kül olan mahallelerin yanı sıra bazı mahallelerde de çok sayıda ev, ahır, tarla zarar gördü.

Evleri yanan Manavgatlılar daha alevler söndürülmeden TOKİ’den gelen mesaja tepki gösterdi.

Kalemler Mahallesi’ndeki evi küle dönen Ressam Burhan Kum da yangının külleri soğumadan TOKİ tarafından kredi için arandıklarını söyledi.

ÇOK SİNİRLENDİM

TOKİ’den arandıklarını belirten Kum, “‘Size kredi verelim, 3 yıl ödemesiz’ teklifini sundular. Önce bir yangını söndürün! TOKİ ev yapacakmış, nereye ne yapacak belli değil. Çadır verse hadi derim ki ‘en azından bir çadır verdiler’, kredi teklif ederek beni borçlandırma derdine düştüler çok sinirlendim” dedi.

TOKİ’DEN BORÇLANDIRMA MESAJI

TOKİ sosyal medya hesabından, “Yangının etkilerini silmek için seferber olduk. Yöresel mimariye uygun yapacağımız köy evlerinin projelerini hazırladık. Köy evlerimizin; ahırı, deposu ve bahçesi olacak. 1 yıl içerisinde evlerimizi tamamlayarak vatandaşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturacağız” paylaşımı yapıldı.

TOKİ’nin hızına ekonomi yazarı Cem Seymen, “Hıza bakar mısınız! Daha yangınlar sönmeden. İnsanın aklı, vicdanı, mantığı almıyor. Ne ara çizdiniz?” diyerek tepki gösterdi.

GERÇEKTEN  YAZIK!

TOKİ’nin projesi Gündoğmuş Belediyesinin AKP’li Başkanı Mehmet Özeren’in açıklamaları sonrası yeniden gündem oldu. Özeren TOKİ’nin yapacağı evlerin eskileri aratmayacağını belirterek, “Evi hasar görenlere TOKİ 20 yıl ödemeli ev yapacak. Evi eski olan vatandaşlar ‘keşke bizim de evimiz yansaydı’ diyecekler” dedi.

Açıklamalara vatandaşın tepkisi sert oldu. Bir sosyal medya kullanıcı, “O kadar ağaç, o kadar can yandı. Gülerek nasıl bu cümleyi kurabiliyor. Nasıl ya nasıl!? Gerçekten yazık” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Dünya bizi konuşuyor” haberleri pahalıya patladı: A Haber ve TRT ekibine dayak

AKP’li başkan: Vatandaşlar keşke bizim evimiz de yansaydı diyecek yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder