3 Ağustos 2021 Salı

Halk canını ortaya koyarken Soylu’dan “Yangını elimle söndürecek hâlim yok” açıklaması

Türkiye son 5 gündür orman yangınlarıyla boğuşuyor. Hükumetin almadığı tedbirler nedeniyle hızla büyüyen yangınlara halk toprak, damacana su ile müdahale ediyor. Halk canını ortaya koyup elleriyle yangına karşı mücadele ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yangını elimle söndürecek hâlim yok” dedi.

BOLD – Hızla yayılan orman yangınları sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yangını elimle söndürecek hâlim yok” sözleri büyük tepki çekti. Muğla’nın Marmaris Belediyesi, Soylu’nun açıklamasına karşın “Delikyol’da vatandaşlar elleriyle yangını söndürmeye çalışıyor” diyerek paylaştığı video ile cevap verdi.

SOYLU’YA YANGIN TEPKİSİ: SEN SAÇINI TARA

Bakan Soylu’nun “Yangını elimle söndürecek hâlim yok” açıklamasına sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları şöyle:

  • Sen saçını tara…
  • Aman ha sizin beyaz gömlekleriniz batmasın. Bu ülke sizi affetmeyecek bunu, da siz bilin.

  • Lanet olsun sizeeee saraylarınız cehenneminiz olsun da bir yudum su vereniniz olmasın

  • Kurtuluş savaşı zamanında, savaşa katılmayanların beyanı gibi olmuş!
    Kurtuluş savaşına katılanlar ise “hiç bir aracım olmasa da bilgim de olmasa ellerim var kardeşim ” diyenlerin belgeseli gibi olmuş bu görüntü.
  • Elinle söndürme yangın söndürme uçağı al Allah seni ve senin gibileri görüyor hiç merak etme insan yaşattığını yasamadan ölmeyecek
  • Yangına elleriyle kum atan evlerinden su bidonlarıyla su taşıyan halk var Senin ellerine ihtiyaç yok
  • Sayın bakanım senin elinle söndürme ne gerek yok, konuşarak zaten her şeyi yapıyorsun uçuyoruz, şahlanıyoruz, kıskanıyorlar bizi gibi gibi say say bitmez. Ama gerçekler Manavgat, Milas, Bodrum ve diğer yanan yerlerde ki ağaçlar canlılar yerleşim yerleri.
  • Kim sizden yangını elinizle söndürmenizi istiyor sayın bakan? Halk hükumetinizin yangını söndürmesini istiyor, siz de o hükumetin en önemli bakanlarından birisiniz. Halkla kahvehane sohbetine gerek yok, görevler belli.

Halk canını ortaya koyarken Soylu’dan “Yangını elimle söndürecek hâlim yok” açıklaması yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder