5 Ağustos 2021 Perşembe

Olimpiyat başarısını Bilal’in yolsuz derneğine mal etme çabasına Cumhurbaşkanı da katıldı

Mete Gazoz’un olimpiyat başarısını Bilal Erdoğan’ın hanesine yazdırmak isteyen AKP’lilere Tayyip Erdoğan da katıldı. Gazoz’un Tokyo Olimpiyatlarındaki büyük başarısını kutlayan Erdoğan, sözü Bilal Erdoğan’ın Okçuluk Vakfının başarılarına getirdi. İddiaların aksine Mete Gazoz’un ne Bilal Erdoğan’la ne de Okçuluk Vakfı ile bağlantısı yok.

BOLD – Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan milli okçumuz Mete Gazoz’un büyük başarısına Erdoğan ve AKP’liler Bilal Erdoğan’ın Okçuluk Vakfı üzerinden sahip çıkmaya çalışıyor.

Gazoz’un büyük başarısını Bilal Erdoğan’ın kurduğu Okçular Vakfı’yla ilişkilendiren Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül “Bilal Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı Okçular Vakfı ve Etnospor geleneği, Türkiye’ye Olimpiyat şampiyonu kazandırdı! Teşekkürler..” ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan ile Mete Gazoz’un yan yana ok attığına dair fotoğraflar da AKP’li sosyal medya hesaplarında da bolca paylaşıldı.

AKŞENER’E CEVAP

AKP’ye yakın medya kuruluşları Mete Gazoz’un, Okçular Vakfına yapılan milyonluk yardımları “Malazgirt’te bu kadar ok atılmadı” sözleriyle eleştiren Meral Akşener’e ders verdiğini bile yazdı.

Orman yangınları sonrası canlı katıldığı televizyon programında eleştirileri yanıtlayan Erdoğan, sözü bir ara Mete Gazoz’un Tokyo Olimpiyatlarındaki başarısına getirdi.

Gazoz’u tebrik eden Erdoğan, ” Mete’nin gözlerinden öpüyorum, bizi çok mutlu ettiler. Oğlum Bilal’in de okçuluk noktasında çok gayreti, emeği var. O da Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı” diye konuştu.

BAĞLANTI YOK

İddiaların aksine Meter Gazoz’un Okçuluk Vakfı ile bir bağlantısı yok. İktidar destekçilerinin sosyal medyada yoğun olarak paylaştığı, Bilal Erdoğan ile Mete Gazoz’un yan yana ok attığına dair fotoğraf ise Sofya’da düzenlenen Avrupa Grand Prix müsabakasından dönen milli okçular arasında bulunan Gazoz’un Okçular Vakfı tarafından düzenlenen ‘Milli Okçular Buluşması’ndan.

Okçular Vakfı adı yolsuzlukla anılan bir dernek. Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde olduğu Okçular Vakfı’na AKP yönetimindeki İBB’den toplam 16.6 milyon lira usülsüz şekilde para yardımı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Vatandaş yangında gerçek AKP’yi gördü: Bakanlar insan içine çıkamıyor

Olimpiyat başarısını Bilal’in yolsuz derneğine mal etme çabasına Cumhurbaşkanı da katıldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder