5 Ağustos 2021 Perşembe

Vatandaş yangında gerçek AKP’yi gördü: Bakanlar insan içine çıkamıyor

Orman yangınlarında vatandaşlar tam bir seferberlik içerisinde yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Söndürme çalışmalarının yanı sıra bölge halkı televizyonların yayınlamadığı, yangın yerlerindeki son durumu sosyal medyadan paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdi. Havadan müdahale sorununu bir türlü aşamayan hükumet ise sorumluluk tartışmasıyla tepkileri azaltma çabası içine girdi. Son 10 günde yaşananlar halkın AKP’ye yönelik tepkilerini katladı. Mevlüt Çavuşoğlu’nun ardından Bekir Pakdemirli de protestolardan nasibini aldı

BOLD – Türkiye’nin güneyini 10 gündür etkisi altına alan orman yangınlarını söndürme çalışmaları sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının son verilerine göre, şu ana kadar 126 kırsal alanda müdahale edilen yangınlar 5 ildeki 12 noktada hala sürüyor.

Hasar tespit çalışmalarında 5 il, 18 ilçe, 98 köyde 3 bin 714 çiftçi, 31 bin dekar alan, 397 büyükbaş, 3 bin 961 küçükbaş, bin 353 tarımsal yapı, bin 137 alet-makine etkilendi. Dün Kemerköy Termik Santrali’ne sıçrayan yangın ise kontrol altına alındı.

28 Temmuz’da başlayan ve 1 uçak, 21 helikopter ve 206 arazözle yapılan müdahaleler 16 uçak, 56 helikopter, 7 adet jandarma helikopteri ile devam ediyor.

Yangında Türkiye’ye Katar, Rusya, İspanya, Hırvatistan, Azerbaycan araç ve personel desteği sağladı.

YANGIN AKP GERÇEĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Hükümete yangına müdahalede yetersiz kaldığı gerekçesiyle halktan tepki var.  Muğla’nın Milas ilçesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün, “Devletin helikopterleri neredeydi. Milletin evi yandı. Yazıklar olsun hükumete. Hükumet istifa!” tepkisiyle karşılaştı. Pakdemirli hem olay yerinden ayrıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ormanların korunması ve yangınlarla mücadelede belediyelerin sorumlu olduğuna yönelik sözleri büyük tepki çekmişti. Katıldığı canlı yayında Erdoğan da sorumluluk tartışmalarına girerek büyükşehir belediyelerini suçladı. Desteğinin ardından Erdoğan da tepkilerden nasibini aldı.

TEPKİ ÇEKEN SÖYLEMLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “ellerimle mi söndüreyim”, AKP belediye başkanı Mehmet Özeren “Vatandaş keşke evim yansaydı” sözleri de halkın tepkisini çekti. Kemerköy Santrali konusundaki uyarılara rağmen, zamanında yapılmayan müdahaleler yüzünden felakete ramak kaldı.

ÇAVULOĞLU DA MEMLEKETİNDE PROTESTO EDİLDİ

Pakdemirli’ye yapılan protestoların benzeri de Mevlüt Çavuşoğlu’na memleketi Antalya’da yapıldı. Tepkilerin ardından hem bakanlar hem de iktidara yakın medya öfkeli vatandaşlar yüzünden insan içine çıkamaz hale geldi.

Meşhur kavganın 3. roundu başladı

Vatandaş yangında gerçek AKP’yi gördü: Bakanlar insan içine çıkamıyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder