6 Ağustos 2021 Cuma

TEMA doğayı katleden Cengiz’in 500 bin TL’lik bağışını reddetti

Orman yangınları nedeniyle fidan bağışı kampanyası başlatan TEMA, Karadeniz’de HES inşaatlarıyla doğayı katleden Cengiz Holding’in 500 bin TL’lik bağışını kabul etmedi. Cengiz Holding ise “TEMA’nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

BOLD – Orman alanlarını korumak için kurulan TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı), Türkiye’yi saran orman yangınları sonrası fidan bağışı kampanyası başlattı.

Geçen hafta başlatılan kampanyaya çok sayıda vatandaş destek olurken, çok sayıda şirket de maddi destekte bulundu. DW Türkçe’nin haberine göre, TEMA Vakfı bazı şirketlerin bağışlarını geri çevirdi. Bağışı reddedilen şirketler arasında AKP iktidarından çok sayıda kamu ihalesi alan ve çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eleştirilen Cengiz Holding’in de bulunduğu belirtildi. TEMA’nın iade ettiği tutarın, 500 bin TL (50 bin fidan için) olduğu öğrenildi.

Konu hakkındaki soruları yanıtlayan TEMA, bağış kabul edilirken şirketlerin doğaya yaptığı etkinin de dikkate alındığını kaydetti.

Bağışı reddedilen Cengiz Holding, 5’li çete olarak anılan ve AKP iktidarının gözde müteahhidi olarak biliniyor. Cengiz Holding, dünyada en fazla kamu ihalesi alan ilk 10 şirket arasında 4’ncü sırada yer alıyor. Cengiz İnşaat, son olarak İkizdere’deki İşkencedere vadisinde yapmak istediği taş ocağı ile gündeme gelmişti. İkizdereliler, günlerce Cengiz Holding’e karşı direniş göstermişti.

Cengiz Holding ise TEMA’nın bağış reddiyle ilgili, “Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor” başlığıyla açıklama yaptı. Holding, TEMA’nın kararını kamuoyunun takdirine bıraktıklarını belirtti.

Bu yıl yanan orman alanı son 12 yılın ortalamasını 4’e katladı

TEMA doğayı katleden Cengiz’in 500 bin TL’lik bağışını reddetti yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder