18 Eylül 2019 Çarşamba

Akaryakıta bir zam daha: Mazotun fiyatı 34, benzininki 36 kuruş arttı

Pazartesi gecesi mazota yapılan 7 kuruşluk zammın ardından dün gece mazota 34 kuruş, benzine de 36 kuruş daha zam yapıldı. Motorine yapılan zammın 12 kuruşu, benzine yapılanın ise 35 kuruşu pompaya yansıyacak.

BOLD – Akaryakıt fiyatlarına 24 saat arayla zam gelmeye başladı. Motorinin litre fiyatı 34 kuruş, benzininki de 36 kuruş arttı. Motorinde 22 kuruş benzinde ise 1 kuruşluk artış vergiden karşılanacak. Zamlar gece yarısından itibaren fiyatlara yansıtılırken, benzin fiyatları 7 lirayı geçti.

Ankara’da ortalama 6.44 liradan satılan motorinin litre fiyatı zam sonrası 6.56 lira oldu. Motorinin litresi İstanbul’da 6.38 liradan 6.50 liraya, İzmir’de 6.47 liradan 6.59 liraya yükseldi. Ankara’da ortalama 6.84 liradan satılan benzinin litre fiyatı 35 kuruşluk zammın ardından 7.19 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul’da 6.88 liradan 7.23 liraya, İzmir’de 6.85 liradan 7.20 liraya yükseldi.

ZAMLAR, EŞEL MOBİL SİSTEMİYLE VERGİDEN DÜŞÜLÜYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre değişiklikler gösterebiliyor.

Akaryakıt fiyatlarında uygulanan Eşel Mobil sistemiyle petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış sonucunda yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

Tarım ürünleri tarlada yüzde 20 zamlandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder