17 Eylül 2019 Salı

AKP’li başkan, işçilerin zamlarını iptal etti

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, para olmamasını gerekçe göstererek, 2 bin 169 personelin maaşlarına yapılan yüzde 17,65 zammı iptal etti.

BOLD – AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Zihni Şahin’in yaptığı yüzde 17,65 zam, AKP’li yeni başkan Mustafa Demir tarafından belediyenin ekonomik olarak iyi olmadığı ve maaşların bile krediyle ödediği gerekçesiyle iptal edildi.

SENDİKANIN ISRARLARI İŞE YARAMADI

Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit belediyede çalışan sendika üyelerine gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Daha önce mücadele vererek uygulattığımız yüzde 17,65 zamlı bordrolar yapılmıştı. Ancak zamların uygulanmayacağına dair aldığımız duyumlar üzerine; TÜRK-İŞ İl Temsilcimiz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile yapmış olduğumuz görüşmede, belediyenin ekonomik imkanlarının elvermediği, ödeme zorluğu içinde bulunduğu, göreve geldiğinden bu yana kredi ile maaş verdiğini belirterek, bu ödemenin şimdilik mümkün olmadığını belirtmiştir. Çok ısrarcı olmamıza rağmen ikna edemedik.”

 

İmamoğlu, AKP döneminde TRT’de yayınlanan bir diziye 25 milyon lira aktarıldığını açıkladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder