17 Eylül 2019 Salı

AKP kopuşları belediyelerde üs düzey yöneticilik vaadi ile engelleyecek

AKP, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun istifalarının ardından partide yaşanan kopuşları önlemek için belediyelerde üst düzey yöneticilik vaat etmeye başladı.

BOLD- Özellikle eski vekil ve teşkilat başkanlarına büyükşehir belediyelerinde üst düzey yöneticilik ve kongrelerde il, ilçe yöneticiliği teklifi yapılıyor.

AKP’DE GEÇİŞLERİ ENGELLEME ÇABASI

Hemen her gün AKP’den ayrılma haberleri gelirken; AKP yönetimi geçişleri engellemek için çeşitli arayışlara girdi. Eski vekil ve teşkilat başkanlarına, özellikle büyükşehirlerde belediye şirketlerinde üst düzey yöneticilik vaadinde bulunulduğu, kırgın ve küskün eski yöneticiler ziyaret edilerek, ekim ayında başlayacak kongrelerde yönetimde görev önerildiği belirtiliyor.

PARTİ KAPSAYICI POLİTİKALARINA DÖNÜYOR ALGISI

Cumhuriyet’in haberine göre, Erdoğan’ın muhalefet partileri de dahil tüm büyükşehir belediye başkanlarını Saray’a çağırmasının altında yatan nedenlerden birinin de “Parti kapsayıcı politikalarına geri dönüyor” algısı yaratılması olduğu kaydediliyor.

ÜYE SAYISINDAKİ DÜŞÜŞÜ ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞMA

AKP yönetimi de üye sayısının düşmesini önlemek ve sayıyı artırmak için çalışma yapıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son il başkanları toplantısında partinin üye sayısının 290 bin düştüğünü açıklamış, bu sayının da yüzde 95’inin ölümlerden kaynaklandığını söylemişti. Erdoğan, partinin üye sayısının 10 milyonun üstünde olduğunu açıklamasına karşın Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nın verilerine göre üye sayısının son 1 yılda 800 bin azalarak 9 milyon 874 bine düştüğü ortaya çıkmıştı.

YENİ PARTİ HAZIRLIKLARI HAVAYI YUMUŞATTI

23 Haziran İstanbul seçiminden önce sık sık “Belediye meclislerinde çoğunluk bizde” diyerek muhalefet partilerinin belediye başkanlarını çalıştırmayacakları mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, muhalefet parti ayrımı yapmaksızın 30 büyükşehir belediye başkanını toplantıya çağırmasıyla oluşan yumuşama havasının altında yatan nedenlerden birinin de yeni parti hazırlıkları olduğu yorumu yapılıyor.

AKP’de istifa furyası: “Oğluma Erdoğan’ın adını vermiştim, Allah affetsin”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder