17 Eylül 2019 Salı

Polisten Mardinli ailelere “HDP önüne taksiyle götürelim” teklifi

Diyarbakır HDP önünde annelerin eylemi sürerken, polisin Mardin’de de aynı eylemi başlatmak için çalışma yaptığı ortaya çıktı. Beyaz tülbentli anneler ise, Diyarbakır AKP İl binası önünde oturma eylemi başlattı.

BOLD – Mardin’de aileleri arayan polis, “Giderseniz, biz sizi taksi ile oraya kadar götürürüz. Orada her ihtiyacınız devletimiz tarafından karşılanacak. Korumanız da sağlanacak. Merak etmeyin” dedi.

KIZINIZ GELSİN İSTİYORSANIZ HDP ÖNÜNE GİDİN

Nusaybin’de bir ailenin evine giden 2 kadın polis, ellerinde herhangi bir arama kararı olmadan evde arama yaptı. Ailenin aktarımına göre aramanın ardından polisler, kendilerine “Kızınız geri gelsin istiyorsanız HDP’nin önüne gidin. HDP’nin önünde oturma eylemi yapan ailelere katılın” dedi. Ancak aile polislere, “Bizim çocuğumuz kendi isteği ile gitti. Kimse çocuğumuzu zorla götürmedi” cevabı verince polisler evden ayrılmak zorunda kaldı.

HER İHTİYACINIZI DEVLETİMİZ KARŞILAYACAK

Artuklu ilçesinde yaşayan bir diğer aile ise, kendilerini arayan polislerin, “HDP’nin önüne gidin çocuklarınızı isteyin. Giderseniz, biz sizi taksi ile oraya kadar götürürüz. Orada her ihtiyacınız devletimiz tarafından karşılanacak. Korumanız da sağlanacak. Merak etmeyin” dediklerini aktardı. Aile kendilerini arayan kişiye, “Benim çocuğumu kimse zorlamadı. Kendi istediği ile gitti. Şimdi yaşayıp yaşamadığını da bilmiyorum” cevabı verdiklerini de ifade etti.

BEYAZ TÜLBENTLİ ANNELER EYLEMDE

Bu arada Beyaz tülbentli anneler ise, Diyarbakır’da AKP İl binası önünde oturma eylemi başlattı. “Anneler barış istiyor” pankartı açan annelerin çevresi polisler tarafından çevrilirken AKP binasına giriş ve çıkışlara şimdilik izin verilmiyor. Annelerin oturma eylemini takip eden gazetecilerin de AKP İl Binası’na yaklaşmaları polislerce engellendi.

POLİS ZORLA ARAÇLARA BİNDİRİP UZAKLAŞTIRDI

Bir süre oturma eylemi yapan anneler, polis tarafından zorla araçlara bindirilerek AKP İl Binası önünden uzaklaştırıldı.

HDP ve CHP’nin önünde eylem serbest AKP önünde yasak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder