18 Eylül 2019 Çarşamba

Demirtaş’ın AİHM’deki duruşması başladı

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın AİHM Büyük Daire’de görülen duruşması başladı. Avukatların savunmasının alınacağı duruşmada karar daha sonra açıklanacak.

BOLD 17 yargıçtan oluşan Büyük Daire duruşmada hem Türkiye hükumetini hem de Demirtaş’ı temsil eden avukatları dinleyecek.

Türkiye’nin itirazı üzerine AİHM Büyük Daire’de başlayan duruşmada avukatlar savunma yapıyor. Savunmada Demirtaş’ın tutukluğunun özünde Türkiye muhalefetinin cezalandırılmak istendiğine dikkat çekilerek “Bu davanın özünde, Demirtaş’ın siyasi amaçlarla özgürlüğünden yoksun bırakıldığı ve yargının da bu amaca hizmet ettiği gerçeği yer almaktadır” denildi.

Mahkeme ayrıca davaya müdahil olarak katılan Avrupa İnsan Hakları Komiserliği gibi kurumların görüşünü de üçüncü taraf olarak alacak. Yargıçların kararını daha ileri bir tarihte açıklaması bekleniyor.

Duruşmada, Demirtaş’ı; Prof. Dr. Başak Çalı, Dr. Kerem Altıparmak, Mahsuni Karaman, Benan Molu, Ramazan Demir ve Aygül Demirtaş temsil ediyor. Türkiye hükümetini ise Alman avukat Stefan Talmon temsil ediyor.

Büyük Dairede görülen duruşmayı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de takip ediyor.

HDP’ye yönelik yeni bir ‘çöktürme planı’ devreye girdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder