19 Eylül 2019 Perşembe

AKP’de Davutoğlu’nun memleketinden önemli istifa

AKP’nin eski Konya İl Başkanı Musa Arat, “AK Parti’nin kuruluşuna rehberlik eden ilkelerin, kardeşliğin ve dava anlayışının kaybolduğu mevcut hal benim açımdan sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır” diyerek istifa etti.

BOLD – Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifasının ardından tüm Türkiye’den istifa haberleri gelmeye devam ediyor. İstifalara son eklenen isim AKP’nin eski Konya İl Başkanı Musa Arat oldu.

ZERRE KADAR VEFA GÖRMEDİK

Arat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada metal yorgunluğu eleştirisi yaparak, “İl Başkanı olarak görev yaptığım süreçte hiçbir arkadaşım görevden alınmayı hak etmedi. Vefa ve kardeşlik duygularını esas alarak dillendirmek gerekirse; 17 Ekim 2017 tarihinden bu güne, zerre kadar vefa karşılığını göremedik” dedi.

PARTİ DİSİPLİNİNDEN HİÇ UZAKLAŞMADIK

Arat, “İl Başkanlığım süresince iki seçim bir referandum yaşadık. Konyayı siyasi alanda huzurlu ve sakin tutmanın ağır sorumluluğunu sürekli omuzlarımızda taşıdık. Arkadaşlarımla birlikte AK Parti’nin kurumsal kimliğine olan sorumluluğumuzu hiç unutmadan çalışarak davamızın başarısı için fedakarlıklardan kaçınmadık. Parti Disiplininden hiç bir zaman uzaklaşmadık” ifadelerine yer verdi.

MHP’YE GÖSTERİLEN HOŞGÖRÜ BİZE GÖSTERİLMEDİ

Arat, MHP lideri Devlet Bahçeli ile kurulan ittifaka gönderme yaparak, “07 Haziran ve 01 Kasım 2015 tarihlerindeki seçimlerde AK Parti ve Sn. Cumhurbaşkanı aleyhine ‘Ayakkabı Kutuları’ üzerinden yapılan her türlü hakaretin mimarlarına Cumhur İttifakı uğruna gösterilen hoşgörü, AK Partiyi yönetenler tarafından bizlere zerre kadar gösterilmemiştir” diye yazdı.

15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLAR SORGULANMADI

15 Temmuz gecesine ilişkin de tartışmaya neden olacak ifadeler kullanan Arat, şunları kaydetti: “Özellikle darbe girişiminin başlangıcından saat 00:30’a kadar geçen sürede yaşananlar hiç sorgulanmadı. O gece nerde olduğu bilinmeyenler, darbe girişiminin gidişine göre tavır belirleyenler, talimatlara uymayanlar ve sabaha kadar bir yerlerde saklanıp kendini koruma derdine düşenlere kurban edildi İl Başkanları. Muhasebesi yapılamayan o gecenin sonunda kellesini koltuğuna alıp, teşkilatlarının başında şehirlerini ve davasını sahiplenenler, çıkar grupları tarafından tutulan tetikçiler ile itibar suikastlerine maruz bırakıldılar.”

MEVCUT HAL BENİM İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR

Arat, “Bu bağlamda; Belediye Meclis Üyesi, İl Yönetim Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı olarak 14 yıl hizmet ettiğim AK Parti üyeliğimi sonlandırdım” dedi.

Davutoğlu Kasım’da, Babacan Aralık’ta parti tabelasını asıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder