20 Eylül 2019 Cuma

Sinemalarda 10 yeni film var

Bu hafta Türkiye’deki sinemalarda 5’i yerli 10 yeni film gösterime girdi.

BOLD – Brad Pitt’li bilim kurgu Ad Astra ve Rambo: Son Kan filmlerinin gişede öne geçmesinin beklendiği haftanın en çok dikkat çeken filmi ise Serhat Karaaslan’ın yönettiği “Görülmüştür”… İşte haftanın filmleri…

GÖRÜLMÜŞTÜR

Bir gardiyan hepsini tek tek okuyup “Görülmüştür” damgası basmak zorunda olduğu mektuplardan birinin içinde yer alan fotoğraftaki kadına aşık olursa ne olur? Hele de bu kadın hapisteki belalılardan birinin karısı ise… Serhat Karaaslan’dan aşk, tutku ve hapishane üzerine etkileyici bir yapım. Berkay Ateş, Saadet Işıl Aksoy, İpek Türktan Kaynak, Erdem Şenocak ve Ercan Kesal oyuncu kadrosunda yer alan isimler.

AD ASTRA

Brad Pitt, yıllar önce hayat bulmak için uzaya giden ve orada kaybolan babasını, galakside arayan astronot rolünde. Ancak bu arayış bildiği her şeyi yok edecek bir keşifle sonuçlanır. 73 yaşındaki Tommy Lee Jones’un 55 yaşındaki Brad Pitt’in babasını canlandırdığı filmde astronotun karısı rolünde ise Liv Tyler var.

RAMBO: SON KAN

Vietnam gazisi John Rambo’nun 1982’de First Blood ile başlayan macerası devam ediyor. Bizim topraklarda ihtiyarlar ev ve cami arasında yaşarken 73 yaşındaki Sylvester Stallone bu sefer de Meksikalı insan kaçakçılarıyla mücadele ediyor. Savaşı 37 yıl sopnra yeniden ana vatana taşıyan Rambo’nun macerası devam edecek mi bekleyip göreceğiz.

ANNEM

Yaşadığı köyden bir an önce kurtulmak isteyen genç kız (Özge Gürel) ve annesinin (Sumru Yavrucuk) ilişkileri pamuk ipliğine bağlıdır. Genç kız annesinden utansa da anne kızının geleceği için çırpınmaktadır. Filme gidecekseniz yanınızda bol miktarda mendil bulundurun.

SİDDAH

Her hafta bir “cin” filminin gösterime girmesi galiba Türkiye sinemasının yazısız kuralı haline geldi. Hasan Karacadağ 2006’da Dabbe’yi çekerken işin buralara geleceğini düşünmüş müydü acaba? Neyse, Siddah cinlerden tarafından lanetlenen 4 gencin öyküsünü anlatıyor diyelim de siz kararınızı verin.

HAYVANAT BAHÇESİ

Evan Tramel ve James Snider yönettiği animasyon hayvanların hüküm sürdüğü bir evrende barışı koruma çabalarını ele alıyor. Bir tür hayvan Star Wars’u desek de olur yani.

KİN

Korku filmi “Kin”de neyse ki “cin”ler yer almıyor. Maskeli bir katilin genç kızları katletmesinin anlatıldığı filmde Hira Koyuncuoğlu, Esila Umut, Elis Sezgin, Buğra Akyüz yer alıyor.

HIZLI VE TÜYLÜ

Kimsesi kalmayan bir ebabil kuşu martılar tarafından evlat edinilirse ne olur diye merak ediyorsanız Hızlı ve Tüylü (Manou The Swift) sorularınızı cevaplayabilir. “Ebabil” demişken Kemal Sunal ve Şener Şen’e de bir selam çakalım.

EĞLENCELİK ÇİFTLİK ARKADAŞLARI

Çok yaratıcı (!) bir orjinal ismi olan (Farmtastic Fun) animasyon filmi adından da anlaşılacağı üzere çiftlik hayvanlarının eğlenceli öyküsünü anlatıyor.

BAĞLILIK ASLI

Saray’ın adayı eleştirilerine maruz kalan Semih Kaplanoğlu filmi Bağlılık Aslı, Türkiye’nin Oscar aday adayı olarak belirlenmesinden sonra vizyona giriyor. Anneliğe adım atan bir kadının kendi annesinin izlerinden kurtulma çabasının anlatıldığı filmde Kübra Kip, Ece Yüksel, Almina Kavcı ve Umut Kurt yer alıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder