20 Eylül 2019 Cuma

Leyla’nın davası başladı…

Ağrı’da vahşice katledilen 4 yaşındaki Leyla’nın öldürülmesiyle ilgili 7 sanık hakim karşına çıktı. Sanıklar hakkında müebbet hapis cezası isteniyor.

BOLD – Bayram ziyaretine gittiği Ağrı’daki dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin biri tutuklu 7 sanığın yargılanması başladı. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 4 yaşındaki Leyla’nın ölümüne ilişkin tutuklanan Mehmet Ali Aydemir, Elazığ’daki cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşmada, 6 tutuksuz sanık ve avukatları, Leyla Aydemir’in babası Nihat ve annesi Şükran Aydemir ile yakınları da hazır bulundu. İlk olarak sanıkların kimlik tespiti işlemi yapıldı.

DARP VE YARA İZİ YOKTU

Minik Leyla, 15 Haziran 2018’de Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesine ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolmuştu. 18 gün boyunca bölgedeki dere yatakları, sazlık alanlar, otla kaplı araziler, köydeki metruk yapılar, tandır evleri, ahır ve çocuğun gidebileceği bütün alanlar, kadavra köpekleri de kullanılarak aranmıştı.

Leyla Aydemir’in cansız bedeni, köye 2 kilometre mesafede, kent merkezine giden yolun yakınında akarsu kenarındaki ağaçların arasında bulunmuştu. Vücudunda darp ya da yara izine rastlanmamıştı. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, baba Nihat Aydemir’in tutuklu bulunan kuzeni Mehmet Ali Aydemir, Leyla’nın ölümünden sorumlu tutulmuştu.

MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR

Toplam 7 sanık hakkında “çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 14’er yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

Adli Tıp Kurumu Twitter kullancılarını fişleme yazılımı geliştirdi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder