20 Eylül 2019 Cuma

Maklube tartışması AKP’yi karıştırdı: Albayrak-Gül savaşı kızışıyor

İstifalarla sarsılan AKP’de, bakanlar arasındaki güç mücadeleleri nedeniyle tam bir kaos yaşanıyor. Maklube tartışması ile gün yüzüne çıkan son kavga ise damat Berat Albayrak ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında.

BOLD – AKP, 17 yılın ardından gelinen noktada tam bir kaos ve kavgaya tutuşmuş bir parti görünümünde. Kurucu isimlerin istifa edip yeni parti hazırlığına girmelerinin yanı sıra son günlerde ‘Pelikan krizi’ bir kez daha baş göstermiş durumda.

BU KEZ HEDEFTE ADALET BAKANI VAR

Cumhuriyet’in haberine göre Pelikan’ın hedefinde bu kez Adalet Bakanı Abdulhamit Gül var. Ancak perde arkasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın olduğu söyleniyor. Albayrak- Gül kavgasının altında yargıyı kontrol etme çekişmesinin yattığı belirtiliyor.

3 KEZ ERDOĞAN İLE BİR ARAYA GELDİ

Abdulhamit Gül’ün, maklube çıkışının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile üç kez bir araya geldiği ortaya çıktı. Bakanın yakın çevresinin, Erdoğan’ın Gül’e destek verdiğini ileri sürdüğü aktarılıyor. Benzer bir kulis de AKP’ye yakın yazar Abdulkadir Selvi’den geldi. Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti içi kavgaya MKYK toplantısında ciddi bir uyarıda bulunduğunu söylüyor.

BELGELERİ ERDOĞAN’A SUNDU

Selvi’nin aktardığına göre Adalet Bakanı Gül’ün, bu konuşmadan sonra Erdoğan’la görüştüğü ve “Cumhurbaşkanı’na bazı belgeler gösterdim. Çok iyi bir görüşme oldu” dediği ifade ediliyor.

Haberde aktarılana göre Gül’ün, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ekibi başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve partideki bazı grupların kendisinden habersiz yargıda bazı atamalar yapma, yargıyı kontrol altına alma çabalarından çok rahatsız olduğu, “maklube” çıkışını da bu nedenle yaptığı kaydediliyor. Albayrak ekibinin ise bazı taleplerini yerine getirmeyen Gül’ü ekarte etmeye çalıştığı, olası bir kabine revizyonunda da Adalet Bakanlığı’na kendilerine yakın bir ismi getirmek istediği dile getiriliyor.

OPERASYONUN FİTİLİNİ SABAH ATEŞLEDİ

AKP’de Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’ün “FETÖ’yle mücadele eden hâkim ve savcıların yerine ByLock’çular getirildi” iddiasına Adalet Bakanı Gül, “Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler” yanıtı vermişti.

AKP kulislerinde, aslında Albayrak ile Gül’ün bugüne kadar çok yakın oldukları, ancak Albayrak ekibinin yargıyı kendilerine göre şekillendirme girişimleri üzerine aralarının açıldığı konuşuluyor.

DAMAT YARGIYI KONTROLÜNE ALMAK İSTEDİ

Bir diğer iddia ise, Albayrak ekibiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı ve parti içindeki bazı gruplar, Gül’ün haberi olmadan bazı atamalar yaptırmaya çalıştığı yolunda… Kulislerde, “Albayrak, yargıyı da kontrolü altına alabileceğini düşündü, ancak Gül bunlara izin vermedi, gelen talepleri yerine getirmedi” iddiası öne sürülüyor.

Bundan sonraki süreç için ise hedefin Gül’ü değiştirmek olduğu belirtiliyor. Buna göre Albayrak ekibi, Gül’ün kabine dışında kalmasını, yerine kendilerine yakın bir ismin bakan olmasını istiyor.

“Pelikancılar Abdülhamit Gül’ün yerine Ali İhsan Yavuz’u istiyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder