18 Eylül 2019 Çarşamba

HDP’ye yönelik yeni bir ‘çöktürme planı’ devreye girdi

HDP Sözcüsü Günay Kubilay’a göre belediyelere kayyum atanması ve HDP önüne ailelerin gönderilmesiyle başlayan eylemler HDP’ye yönelik büyük bir çöktürme planı olduğunu gösteriyor.

BOLD – Kulp’ta 7 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı ve sonrasında HDP’nin hedef gösterilmesini değerlendiren Kubilay, “Bir bomba patlıyor, hiçbir araştırma yapılmadan hemen bizim eş belediye başkanlarımıza bir gözaltı operasyonu yapıldı. Burada görülüyor ki bu algı operasyonu doz arttırılarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

7 HAZİRAN 1 KASIM ARASI BENZERLİĞİ

Kubilay, 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşanan kaotik bir süreci hatırlatarak, şunları söyledi: “İktidar 7 Haziran’da seçimi kaybetmişti. Fakat onun rövanşını 1 Kasım’da Türkiye’ye çok ağır bedeller ödeterek almış oldu. O dönemde iktidar güçleri, çözüm sürecinden tekrar bir savaş sürecine geçişe karar kılmışlardı. Dolayısıyla kamuoyunu ikna edebilecek bir başlangıç adımı olarak Ceylanpınar olayının tasarlanmış olduğu anlaşılıyor. Kulp sürecinde de olgulara bakıldığında aynısı var.”

YENİ ŞAFAK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Kubilay, saldırıyı HDP’nin yaptığına dair manşet atan Yeni Şafak gazetesi hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Mardin, Diyarbakır, Van büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarının iktidarın istediği düzeyde toplumsal kabul görmediğini belirten Kubilay, “Öyle yoğun tepkiler geldi ki HDP’yi yalnızlaştırmak, tecrit etmek isteyen iktidarın kendisi tecrit oldu” dedi.

İKTİDAR ANNELERİN ACILARINI İSTİSMAR EDİYOR

Kubilay, İmralı ile yapılan son görüşmelerde Öcalan’ın ‘ben bu sorunu bir hafta da çözebilirim’ sözlerini hatırlatarak, “Ortada böyle bir siyasi irade olduğuna göre Kürt halkı da bütün baskılara rağmen barışta ısrarlı olduğu halde bunu bir imkana dönüştürebilmek mümkün olabilirdi. Fakat görüldü ki iktidar, annelerin acılarına çözüm olacak bir siyasal sürecin inşası yerine, onların acılarını istismar eden, HDP üzerinde bir tür algı yaratarak kayyum atamaları ile elde etmek istediklerini böyle bir yolla gerçekleştirmek istiyor” şeklinde konuştu.

İRAN’DAN 5 AİLE HDP ÖNÜNE GETİRİLDİ

İran’dan 5 ailenin HDP önüne getiriliğini belirten Kubilay, “Ne kadar kötü algı operasyonunun yapıldığını ortaya koyan tablolar. Siyasi iktidar insanlara umut verip, arkasından siyasal bir rant hesabı yapıyor olabilir. Ama biz bunu o annelere yakıştırmıyoruz. Onların acılarının gerçek olduğunu düşünüyoruz. Biz o yüzden de, iktidarın siyasi rant devşirme politikalarını geri plana iterek, bütün ailelerin çocukları için gerçek bir çözüm arayışı içerisindeyiz. Aileler acılarının istismar edilmesine lütfen izin vermesinler” dedi.

BAKANLARIN TİMSAH GÖZYAŞLARI

Kubilay şunları kaydetti: “Her iki bakanın da oraya giderek yediğini sindirememiş timsahlar gibi gözyaşı döküp, boyun bükerek oturmaları bir manipülasyonun olduğuna da işaret ediyor. Siyasi iktidar, gücünü muhalefetin parçalı halinden alıyor. Toplumsal muhalefetin toparlanmaya ihtiyacı var. Sandıkta kazanmak yetmiyor, buna sokakta sahip çıkmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder