20 Eylül 2019 Cuma

Polis, HDP önüne gitmeleri karşılığında ailelere iş vaadinde bulundu

HDP önünde ailelerin eylemi sürürken, polis katılımı artırmak için bazı ailelerin evlerine giderek iş ve masraflarının karşılanması vaadinde bulundu.

BOLD – Mardin’in ardından Şırnak’ın Cizre ilçesinde kimi ailelerin evine giden polis, ailelerden PKK’ya katılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önüne gitmelerini istedi. Bunu yaparken de iş vaadinde bulundu. Aileler, kendilerine iş vaadinde bulunan polislere olumsuz cevap verdi.

HER TÜRLÜ YARDIMI SAĞLARIZ

MA’nın haberine göre, polisler, çocuklarının geri dönmeleri için HDP binası önündeki eyleme katılmaları için ailelere ısrar ediyor. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı aile fertlerinin aktardıklarına göre polisler, “Siz de gidin oradaki eyleme katılın. Eğer oraya giderseniz tüm masraflarınızı karşılarız. Her türlü yardımı sağlarız. Ailenizin tüm ihtiyacını da karşılarız. Size iş imkanı da sağlarız” vaatlerinde bulundu.

BARIŞ İÇİN HÜKUMET ADIM ATSIN

Söz konusu isteği kabul etmediklerini belirten aileler, kendi rızalarıyla PKK’ye katılan yakınlarının geri gelmesinin yolunun HDP önünde oturmaktan geçmediğini belirtti. “Çocuklarımızın dönmesini biz de istiyoruz. Barış için hükumet adım atsın” ifadelerini kullandı.

AKP’nin polisi, adalet arayan annelere öfkesini kustu: “Empati yapacak değilim, boşaltın burayı!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder