18 Eylül 2019 Çarşamba

Kasım’da HDP’yi baraj altı bırakacak baskın seçim mi geliyor?

Ankara kulislerinde konuşulan erken seçim senaryolarına bir de baskın seçim iddiası eklendi. Seçim tarihi için Kasım ayından sözediliyor. Plan HDP’nin baraj altı kalması üzerine kurulu.

BOLD – Korkusuz yazarı Can Ataklı’nın “Yine mi baskın seçim geliyor?” başlığıyla yayımlanan yazısında, “Çok güvenerek ve inanarak söyleyemiyorum ama Ankara’da bazı kaynaklarım, Kasım’da bir baskın seçim hazırlığı olduğundan söz etmeye başladı.

İLK ANDA SAÇMA GELİYOR AMA?

Ataklı yazısında şunları dile getirdi: “İlk anda saçma bir fikir gibi geliyor değil mi? Ağır bir İstanbul yenilgisi, bütün önemli büyükşehirlerin kaybedilmiş olması, iki yeni partinin kurulacak olması, tabandaki kaynaşma ve istifalar varken ve en önemlisi ekonomi çökmüş, işsizlik başını almış gitmiş, her taraf kaynarken, bir seçim yapmak hiç de akıllıca değil.”

AKP 2002’DE YÜZDE 34 İLE YÜZDE 65’LİK GÜÇ ELDE ETTİ

Ataklı, “Mantık böyle ama bir de siyasetin öteki yüzü var. Yüzde 10 barajlı bir seçim sisteminde, ille çok yüksek oy almaya gerek yok. Unutmayın ki, AKP 2002’de sadece yüzde 34 oyla, yüzde 65’lik bir güce ulaşmıştı yüzde 10 barajı sayesinde. Şimdi o kadarına bile gerek yok” ifadelerini kullandı.

SARAYIN HESABI HDP’NİN BARAJA TAKILMASI ÜZERİNE

Ataklı, Sarayın hesabının, sadece HDP’nin baraja takılmasına dayandığını belirterek, “Şimdi anladığım kadarıyla top Erdoğan’da. Partisinin yüzde 40’ın altına düşmeyeceğine, HDP’nin baraja takılacağına ve birinci turda olmasa da ikinci turda cumhurbaşkanı seçileceğine inandığı an baskın seçim için düğmeye basacağını düşünmek yanlış olmaz.” dedi.

HDP BARAJA TAKILIRSA AKP 59 VEKİL KAZANIR

HDP’nin, son seçimlerde 66 milletvekili çıkardığını hatırlatan Ataklı, “Sonra 4 milletvekili belediye başkanı seçilince sayı 62’ye indi. Bu milletvekillerinin birkaçı hariç hepsi Güneydoğu illerinden seçildiler. Bu bölgede milletvekili çıkaracak sayıya ulaşan HDP ve AKP dışında parti yok. Eğer HDP barajı aşamazsa AKP en az 59 milletvekilini havadan kazanıyor” diye yazdı.

AKP kopuşları belediyelerde üs düzey yöneticilik vaadi ile engelleyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder