17 Eylül 2019 Salı

Booker Ödülleri: Elif Şafak hala listede

Booker Ödülleri komitesi Elif Şafak’ın aday listesinden çıkarıldığı yolundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

BOLD– Geçtiğimiz günlerde Elif Şafak’ın son kitabı “On Dakika Otuz Sekiz Saniye” kitabıyla ilgili intihal iddialarında bulunulmuş ve bu sebeple Şafak’ın ödül aday listesinden çıkarıldığı iddia edilmişti.

DOĞAN KİTAP İDDİALARI YALANLADI

Konuya ilişkin olarak Elif Şafak ve kendisinden intihalde bulunulduğu iddia edilen Kahraman Çayırlı’dan henüz bir açıklama gelmezken Doğan Kitap, twitter adresinden bir mesaj yayınlayarak iddiaların asılsız olduğunu ve “Elif Şafak’ın Booker Ödülleri’nin saygın bir adayı” olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama da Booker Ödülleri’ni organize eden Manchester Literature Festival’den geldi. Yetkili isim Chloe Davies, Elif Şafak’ın 2019 Booker Ödülleri kısa listedeki yerini koruduğunu ve listeden çıkarıldığına dair haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

İDDİA AKİT ve ŞÜREKASINDAN

Akit’in “intihal” iddiasından sonra Takvim de “F.TÖ’nün Gelini” ifadesini de ekleyerek habere yer vermişti. İnternethaber sitesinin de seslendirdiği iddianın Odatv ve Aydınlık’ta da yer bulması tek yerden harekete geçilmiş izlenimi verdi.

Elif Şafak hakkında 2011 yılında da “İskender” kitabı ile ilgili intihal iddiaları ortaya atılmış ancak konuyla ilgili hiçbir somut gelişme ya da hukuki süreç yaşanmamıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder