19 Eylül 2019 Perşembe

Fenerbahçe ve Ali Koç tuzağa düştü!

Alanyaspor maçındaki ‘kural hatası’ tartışmaları Fenerbahçe’yi hedefinden saptırıyor. Tartışmalar Fenerbahçe’yi tuzağa çekti. Ali Koç, PFDK’ya sevk edildi.

BOLD – Süper Lig’in 4. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda lider Alanyaspor’a 3-1 mağlup oldu. Sarı-Lacivertli takım 1-0 öne geçtiği mücadeleyi 3-1 kaybetti. Taktik hatalar, yanlış oyuncu seçimleri ve Alanyaspor’un doğru futbolu puan kaybını getirdi.

FENERBAHÇE’YE KÖTÜLÜK EDİLİYOR

Fenerbahçe bu yenilgi ile aynaya bakma fırsatını kaçırdı. Futbol adına yapılan hatalar bir kenara bırakılarak, oyun içinde kimsenin çok da kafasına takmadığı aut kullanımı ve ilk gol öncesi taç atışı köpürtüldü de köpürtüldü. İşte bu noktada Sarı-Lacivertliler tuzağa çekildi. Gol aut ile gelmese başka bir şekilde yine gelecekti. Çünkü Fenerbahçe’nin oyunu yanlıştı, eksikti. Tartışmayı kim ‘Kural hatası’ üzerinden okuyorsa Fenerbahçe’ye kötülük ediyor. Hatalar düzelmeyecekse iki üç maç sonra benzer mağlubiyetlerin alınması kaçınılmaz.

ALİ KOÇ FUTBOL’DA ISRAR ETMELİ

Fenerbahçe ve Ali Koç’un ‘kural hatası’ argümanıyla Alanyaspor mağlubiyetini yürütmeye çalışıyorsa tuzağa çekiliyor demektir. Koç, ortaya koydukları oyunun galibiyet için yeterli olmadığını mutlaka görüyordur. Kural hatası ile yenilgiye kılıf bulmaya çalışılıyorsa bu en büyük yanılgıdır ve yine zararı Fenerbahçe görür.

PFDK’YA SEVK GELDİ

Koç, olay gündeme geldiği andan itibaren ‘bu tür arkadan dolanma işlerine girmeyeceklerini ve ne olursa olsun şampiyonluk için sahada mücadele edeceklerini açıklasaydı’ şampiyonluk yarışının yüzde ellisini çözmüştü. Bu mağlubiyetten de çok güçlü bir şekilde çıkmış olacaktı. Şimdi ise Fatih Terim’e  ve TFF’YE yönelik açıklamalarından dolayı PFDK’ya sevk edildi. Muhtemel ceza alacak. Acısını, sıkıntısını Fenerbahçe camia olarak çekecek.

FENERBAHÇE SEZON SONUNA ODAKLANMALI

Taraftar ve bir kısım yazar çizer bakışıyla olayı değerlendirme yoluna gitmek de ayağına kurşun sıkmak gibi. Fenerbahçe’nin iyi oyuncuları var, Ersun Yanal gibi şampiyonluğu bilen bir teknik adam takımın başında. Camia güçlü bir şekilde şampiyonluğu istiyor ve takımın yense de yenilse de arkasında olacağını kanıtladı.

O zaman Fenerbahçe camiasına düşen Türk futbolunun karmaşık ve bozuk çarkından dışarı çıkıp sadece sezon sonunda zirvede olmaya kilitlenmeli. Şampiyonluğa odaklanılan bir sezonda, futbol dışı her hareket, her açıklama gerçek odaktan sapmaya neden olur…

Ali Koç: Kural hatası için TFF’ye başvuracağız

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder