18 Eylül 2019 Çarşamba

Rapçiler mahkemelik olunca bu sefer vatandaş ‘SUSAMAM’ dedi

Suç duyurusu haberinin ardından vatandaş, adalet, özgürlük, eğitim, kadına yönelik şiddet, hayvana yönelik şiddet, doğa gibi konuların işlendiği şarkıdan, kimin neyden rahatsız olduğunu sordu.

BOLD – Rapçi Şanışer’in (Sarp Palaur) 17 şarkıcı ile seslendirdiği, şuana kadar sadece Youtube’da 25 milyon kez izlenen, ve sosyal medyada da gündem olan “Susamam” isimli şarkı mahkemelik oldu. Bir vatandaş Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şarkıdan şikayetçi oldu.

TROLLERİN HEDEFİNDELER

İktidar yanlılarını rahatsız eden, 15 dakika süren parçada, adalet, özgürlük, eğitim, kadına yönelik şiddet, hayvana yönelik şiddet, doğa gibi konular işleniyor. Şarkının yayınlanmasının ve gündem olmasının ardından, şarkıcılar hakkında, hükumet yanlısı sosyal medya hesapları, gazete ve kanallarının hedefindeydi.Başta Rapçi Şanışer’in ve diğer şarkıcıların, CIA Ajanı, Hizmet Hareketi mensubu yada PKK’lı olduklarına dair yorumlar yapılıyor.

KİM NEYDEN RAHATSIZ OLDU

Sosyal medya kullanıcıları ‘Susamam’a sahip çıktı. Suç duyurusu haberinin ardından, şarkı sosyal medyada tekrar gündem oldu. Yapılan sosyal medya paylaşımlarında, adalet, özgürlük, eğitim, kadına yönelik şiddet, hayvana yönelik şiddet, doğa gibi konuların işlendiği şarkıda vatandaşlar, kimin neyden rahatsız olduğunu sordu.

MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE YÜKSELİYORUZ

Gazeteci Sedef Kabaş da sarkıcılara destek verdi. Kabaş, ‘Halkın sesini kesmek suçtur’ diyerek, suç duyurusunda bulunanların hakkında suç duyurusunda bulunmayı önerdi.

Bir sosyal medya kullanıcısı ”Şarkıda cinsellik Yok, esrar Yok, kadına şiddet Yok, şarkı dava edilir; Kendi kanalının dizisinde, kadına şiddet var, tecavüz var, silah ve uyuşturucu ticareti var, cinayet var, dizinin yeni sezonu çekilir. Evet arkadaşlar ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine yükseliyor” diyerek tepkisini gösterdi.

Sosyal medyada suç duyurusuna karşı yükselen tepkilerden bazıları şöyle;

“Susaman” şarkısını söyleyen 18 sanatçı hakkında suç duyurusu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder