29 Nisan 2020 Çarşamba

Bayramda sokağa çıkma yasağı olabilir!

Koronavirüs salgını kapsamında sürdürülen hafta sonu sokağa çıkma sınırlamasının Ramazan Bayramı’nda da devam ettirilmesi planlanıyor.

BOLD – Türkiye geneli, koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı artış hızındaki düşmeye bağlı gündeme gelen ‘normalleşme’de, bakanlıkların ayrı ayrı planlar hazırladığı öğrenildi. 100 günlük icraat programına benzer planlar, yurt çapına, sektörlere ve illere yönelik yol haritasını içerecek tarzda bir araya getirilecek.

BAYRAM NAMAZININ CAMİLERDE KILINMAMASI GÜNDEMDE

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı ilk günü 24 Mayıs’ta 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sürmesi üzerinde yoğunlaşıldı. Bayramın son iki günü kısıtlamanın sürüp sürmemesi ise tartışılıyor.

Formüle göre, bayramda seyahat kısıtlamalarının sürmesi, cuma gibi bayram namazının da camilerde kılınmaması gündemde.

HEDEFE ULAŞILAMAZSA TAKVİM GÜNCELLENECEK

Ramazan Bayramı sonrası hayata geçirilmeye başlanacak planın ilk aşamasındaki uyum oranlarına ve vakaların seyrine bakılarak normalleşme adımları takvimin ikinci kısmında genişletilecek. Hedefe ulaşılamaması halindeyse belirlenen takvim ve hedefler güncellenecek.

OTELLERİN KADEMELİ AÇILMASI SÖZ KONUSU

Normalleşmenin başlayacağı ilk sektörlerden birinin turizm olacağı belirtildi. Uygulanacak korona sertifikasyonu sistemine göre otellerin sosyal mesafeye göre kademeli açılması planlanıyor. Bayramın ardından daha korunaklı ve dışarıyla etkileşimi az olan otellerin öncelikli açılacağı kaydedildi.

YURT İÇİ UÇUŞLAR DAR KAPSAMLI BAŞLAYABİLİR YURT DIŞI BİR SÜRE DAHA YOK

Salgınının seyrine göre restoran, kafe, berber, kuaför gibi yerlerin belli saatlerde, dönüşümlü, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uygun açılması da konuşulan seçenekler arasında yer alıyor.

Şehirler arası otobüs ve tren seferleri de kademeli başlatılacak. Yurt içi uçuşların ise bayramdan sonra dar kapsamlı başlatılması yurt dışı uçuşların da belirli bir süre daha yapılmaması öngörülüyor.

“Metin Feyzioğlu’nun dediği değil neyi diyemediği önemli”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder