1 Mayıs 2020 Cuma

Hastaların yüzde 90’ı 25-50 yaş aralığında!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, korona sebepli hastane başvuranlarının yüzde 90’ının 25-50 yaş aralığında olduğunu açıkladı.

BOLD – Türkiye geneli, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, yasak kapsamında bulunmayan 20 yaş üstü ve 65 yaş altı kişilerin ‘yeteri kadar tedbir almadığı için çok sayıda genç hasta’ ile karşılaştıklarını kaydetti.

RİSKLİ OLANLAR BU YAŞ ARALIĞINA DİKKAT ETMELİ

Prof. Dr. Pullukçu, “Gelenlerin yüzde 90’ı 25-50 yaş arası hastalar. Bu bizim için iyi bir şey. Hastalarımız yaşlı olmayınca takibi ve tedavisi çok kolay oluyor. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü yasaklı. Bu yasaklı olmayan grubun önlemsiz gezdiğini düşündürüyor. Riskli olanlar bunlara dikkat etmeli” dedi.

TANIDIKLARA BALKONDAN GÖRÜŞME ÖNERİYORUM

Sosyal mesafenin korunması gerekliliğini hatırlatarak, bu şekilde devam edilirse Mayıs sonuna doğru normal hayata geri dönülebileceğini söyledi. “Bir sürü insan hastalığı belki de hiçbir belirti olmadan ayakta geçiriyor. Bunlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Risk grubundaki tanıdıklarıma çocuklarını evlerine almamalarını söylüyorum. Balkondan görüşme öneriyorum” diye konuştu.

MASKEYİ BURUN ALTI KULLANMAK TEHLİKELİ

Kendilerine en çok ‘Yolda maskesiz yürüyebilir miyiz?’ sorusunun geldiğini aktaran Pullukçu şu önerilerde bulundu: “En aşağı 1,5 metre mesafe ayarlanmalı. Ancak kent ortamında bunu ayarlamak pek mümkün değil. O zaman maske takmalı. Maskede burun üstlerinin kapalı olmasına ve çene altına oturmuş olmasına mutlaka dikkat edilmeli. Maskeyi burun altı gezdirmek bulaşmayı engellemez.”

FARKLI GÖRÜŞLER VAR HAZİRAN’DA RAHATLIYOR OLACAĞIZ

Vaka sayısında hala artış bulunduğuna dikkat çekerek “Her gün 4-5 bin civarı vaka çıkıyor. Farklı görüşler var. Çok uzun süre süreceğini düşünen arkadaşlar da var. Ancak önümüzdeki haftadan sonra düşmeye başlayacağını düşünüyorum. Haziran’da rahatlıyor olacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara Kumrular saldırısının şüphelisi 9 yıl sonra Diyarbakır’da yakalandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder