28 Nisan 2020 Salı

Yeni yargı sistemi: Emir eri hakimler itirafçıyla oluşturulan dosyalar

“Hakimler büyük oranda emir eri gibi çalışıyorlar. Verilen emirleri uyguluyorlar. Poliz fezlekesine göre hareket ediyorlar. Deliller ise itirafçı denilen insanlar eliyle üretiliyor.”

BOLD – HDP milletvekili Musa Piroğlu, Türkiye’de oturtulan yeni yargı sistemini anlattı ve durumun askeri hakim üyenin bulunduğu Devlet Güvenlik Mahkemelerinden (DGM) kötü olduğunu söyledi.

Hakimlerin büyük oranda emir eri gibi çalıştığını, verilen emirleri uyguladıklarını ve insanları cezaevine attıklarını belirten Piroğlu, bunun son örneğinin Mustafa Koçak’ın yargılanması olduğunu belirtti.

BİR GİZLİ TANIK

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın 31 Mart 2015 tarihinde öldürülmesine ilişkin açılan soruşturma çerçevesinde bir gizliği tanığın hakkında ifade vermesi üzerine 23 Eylül 2017 tarihinde gözaltına alınan Mustafa Koçak, işkence gördüğü 12 günlük gözaltı sürecinin ardından tutuklandı. Hakkında İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 11 Temmuz 2019’da görülen karar duruşmasında ise Koçak’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

OLUŞTURULAN İTİRAFÇILAR

Türkiye’de dün olduğu gibi bugün de mahkemelerin muhaliflere yönelik bir “baskı aleti olarak kullanıldığını dile getiren Piroğlu, mahkemeye düşen tüm muhaliflerin uydurma gerekçelerle çok rahat tutuklanabildiğini belirtti. Özellikle de oluşturulan “itirafçılar” üzerinden siyasilerden avukatlara birçok kesimden muhalif insanların hapishanelere doldurulduğunu söyleyen Piroğlu, “Ömrü boyunca itirafçılık yapmış, akli dengesi yerinde olmayan, hapishaneden bile itirafçılığa devam eden kişiler bulunuyor” diye belirtti.

HAKİMLER EMİR ERİ GİBİ

HDP’li vekil, mahkemelerin hukukla uğraşmayıp, önüne gelen polis fezlekelerine uyduğunu da ifade etti. Piroğlu, “Devlet Güvenlik Mahkemeleri (DGM) sürecinden daha kötü bir süreç işletiliyor. Çünkü hiçbir hukuk yok. Hakimler büyük oranda emir eri gibi çalışıyorlar. Verilen emirleri uyguluyorlar ve insanları cezaevine atıyorlar. Mustafa Koçak’ın isyanı bu durumaydı. Bir itirafçının üzerine verdiği ifadeyle müebbet hapis cezası almıştı. Bu adalet arayışı, toplumun tüm muhalif ve ezilenlerin arayışıdır” diye konuştu.

Tutuklular için 11 sayfalık infaz düzenlemesi itiraz dilekçesi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder