30 Nisan 2020 Perşembe

Kalemi Fahrettin Altun’a versen utanır böyle gerekçeli karar yazamaz

CHP’li Özgür Özel, Cumhuriyet gazetesinin Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı vakıf arazisine ilişkin haberine erişim engeli getiren mahkemenin gerekçeli kararına tepki gösterdi.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait kiraladığı araziye yol, şömine ve çardak gibi peyzaj düzenlemesi yaptırdığı haberine geçenlerde mahkeme tarafından erişim engeli getirilmişti. Mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Buna göre, erişim engelinin gerekçesi olarak, “koronavirüsle mücadele döneminde Avrupa ülkeleri başarısız olurken Türkiye’nin başarısını sekteye uğratmak ya da gizlemek” denildi.

BAŞKA BİR ŞEY UYDURALIM

Mahkemenin gerekçeli kararına CHP Ankara Milletvekili Özgür Özel’den tepki geldi. Özel, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında hukuk fakultesi bitirmiş birisinin böyle bir gerekçeli karar yazmasını eleştirerek, ”Kalemi Fahrettin Altun’un eline versen yazamaz utanır. Böyle gerekçe mi olur? Başka bir şey uyduralım der” diye konuştu.

MUHABİRE TERÖR SORUŞTURMASI

Bu arada erişim engeli getirilen habere imza atan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında ‘terör’ soruşturulması açılmıştı.

“Hekimlere güvenmeyen taş olur ama mesele tıbbi değil”

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder