30 Nisan 2020 Perşembe

TV’lerin ‘bedava’ dediği korona testi için 4 bin lira isteyen hastaneye aracıyla daldı

İstanbul Esenyurt’ta kendisinde koronavirüs semptomları başladığını fark ederek özel bir hastaneye başvuran Mahmut Güleryüz, test ücreti istenmesine kızdı. Aracıyla hastaneye daldı.

BOLD – Kovid-19 belirtileri yüzünden özel Liv Hospital’a başvuran Mahmut Güleryüz, kendisine test yapılmasını istedi. İddiaya göre yeşil kartlı olan Güleryüz’den hastane 4 bin lira istedi. İstenen ücrete kızan Güleryüz hastane yönetimiyle tartışıp, hastaneye geldiği aracına yöneldi. Güleryüz hastaneden ayrılmak yerine aracıyla hastanenin giriş kapısından içeri girmeye çalıştı. Kapı ve camlara zarar veren Güleryüz için polis çağrıldı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Mahmut Güleryüz ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Adliye çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güleryüz, “İki üç gündür öksürüğüm vardı. Geçmeyince de test için hastaneye gittim. Bana en yakın hastane buydu. Test için ücret talep ettiler benden. ‘Biz de şüpheleniyoruz tomografi çekilecek’ dediler. Ondan sonra ödeme yerine geçince 4 bin lira hesap çıkardılar. Bu tutarı ödeyecek gücüm olmadığını söyledim. TV’lerde de söylediler ‘ücretsiz yapılması gerekiyor’ denildi. Sinirlendiğim için’ arabayla girerim beni ciddiye alın’ dedim. Bana ‘ne yaparsan yap’ dediler. Ben de sinirlendim aracımla girdim. Yapmamam gerekirdi ama o an sinirle yaptım” dedi.

Fahrettin Altun’un kaçak yapısına ‘korona’ kılıfı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder