1 Mayıs 2020 Cuma

Berat Albayrak’ın istediğini yapmadılar: AVM’lerin açılış tarihi ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın gelecek hafta açılmasını istediği AVM’lerden açılış tarihleri ile ilgili net tarih geldi. İki AVM, açılış tarihi olarak 1 Haziran gününü kamuoyuna duyurdu. İstanbul’daki Akbatı ve Akasya alışveriş merkezleri 1 Haziran tarihinde kapılarını müşterilerine açacak.

BOLD – Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında kapatılan alışveriş merkezlerinin kademeli olarak açılması planlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak Akiş GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada İstanbul’daki iki AVM’nin (Akasya, Akbatı) açılış tarihini belirledi. İki AVM 1 Haziran tarihinde açılacak.

GEREKİRSE AÇILIŞ TARİHİ ÖTELENEBİLECEK

Akiş GYO’dan yapılan açıklamada, “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 19 Mart 2020 tarihinde kapatmış olduğumuz Akbatı ve Akasya alışveriş merkezlerimiz ile ilgili olarak, Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri’nde faaliyetlerimize yeniden devam edebilmek için, kiracılarımızdan da aldığımız görüşler neticesinde açılış tarihimizin 1 Haziran 2020 olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nca pandeminin seyri üzerine açılış tarihini etkileyebilecek olumsuz bir görüş gelmesi durumunda bu tarih ötelenebilecektir” denildi.

AVM’LER 11 MAYIS’TA KADEMELİ OLARAK AÇILACAK

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada “11 Mayıs’ta kademeli açılış için haziran ayı başından itibaren ise tamamen tam kapasite ile açılmayı planlıyoruz” dedi. Kademeli açılış hakkında bilgi veren Altaş, “Kent olarak bir ayrım yapmamız ne kadar mümkün bilmiyorum. Bütün kentlerde aynı anda açılış olabilir. Talebin yoğun olduğu kentlere öncelik tanınabilir. Açılacak olan AVM’ler için tek tek inceleme yapılmalı. Kapalı ve açık mimarideki AVM’ler incelenmeli. İlk etapta açık mimarideki AVM’ler açılabilir. Caddeye olan cephesi geniş olan AVM’ler daha kolay açılabilir. Kapalı mimarideki AVM’lere ise en son sıra gelecektir” ifadelerini kullandı.

“AÇILMASINI BAKAN ALBAYRAK İSTEDİ”

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, daha önce yaptığı açıklamada 8-15 Mayıs tarihleri arasında AVM’lerin açılmasını Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’ın istediğini söyleyerek, “Bakan adına Yardımcısı Nureddin Bey aradı ve ‘Sayın bakanımız Berat Albayrak 4 Mayıs’ta AVM’lerin açılmasını istiyor’ dedi. Biz de en erken 11 Mayıs olabileceğini söyledik. Gün aşırı bu konuyu konuşuyoruz kendileriyle. Oldukça ilginç bir noktadayız. AVM yatırımcılarının çoğu bayramdan sonra açalım görüşündeler” demişti.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı uyardı: Firavun anlayışıyla devlet yönetilemez, ayakta duramazsınız!

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder