29 Nisan 2020 Çarşamba

Türkiye’nin tıbbi malzeme yardımı ABD’ye ulaştı

Türkiye’nin, koronavirüs salgınında vaka sayısının 1 milyonu geçtiği ABD’ye gönderdiği tıbbi yardımlar ülkeye ulaştı. Yardımları taşıyan askeri kargo uçağı, başkent Washington yakınındaki Maryland eyaletinde Andrews Hava Kuvvetleri Üssü’ne indi.

BOLD – ABD’ye gönderilen tıbbi yardım malzemelerini taşıyan askeri kargo uçağı, ABD saatiyle 17.30 civarında (TSİ 00.30) iniş yaptı.

Uçağı, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile birlikte ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Vekili Philip Thomas Reeker karşıladı. Büyükelçi Kılıç, Reeker’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’a yazdığı mektubu da iletti.

Yardım kolileri üzerinde, Cumhurbaşkanlığı forsu, iki ülkenin bayrakları ve sıra Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır. Karanlığın ardında nice güneşler vardır” sözleri Türkçe ve İngilizce olarak yer aldı.

Türkiye’nin ABD’ye 500 bin ameliyat maskesi, 500 adet yüz koruyucu, 400 adet N95 tipi maske ve 1500 adet koruyucu gözlük, 4 bin koruyucu tulum ve önlük, 2 bin litre dezenfektan yolladığı bildirildi.

Erdoğan’dan Trump’a mektuplu güvence

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder