1 Mayıs 2020 Cuma

Taksim’de sembolik 1 Mayıs’a toplu gözaltı

Türkiye’de tüm fabrikalar açıkken ve işçiler çalışıyorken, Taksim’de 1 Mayıs nedeniyle sembolik olarak yapılmak istenen etkinliğe izin verilmedi.

BOLD – Taksim Meydanı’nda yapılmak istenen sembolik 1 Mayıs kutlamasına izin vermeyen polisler, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birçok kişiyi gözaltına aldı.

Koronavirisü salgını nedeniyle bu yıl 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kitlesel yerine her yerde sembolik kutlama kararı alan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB), bayramlarını günler öncesinden sanayi siteleri, fabrika ve atölye önlerinde yaptıkları eylem ve etkinliklerle kutlamaya başladı. Yine 1977 yılı başta olmak üzere 1 Mayıslarda hayatını kaybedenler anıldı.

Fakat Taksim Meydanı’nda yapılmak istenen sembolik kutlama öncesinde DİSK’in Beşiktaş’ta bulunan merkez binası polis ablukasına alındı.

DİSK dün yaptığı yazılı açıklamayla bugün saat 09.00’da Taksim Anıtı’na çelenk bırakarak, sembolik olarak 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayacağını duyurmuştu. Söz konusu ablukanın DİSK’in Taksim’e çıkmasına engellemeye yönelik olduğu öğrenildi.

Bina etrafının polis ablukasına rağmen bir süre sonra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve konfederasyona bağlı sendika yöneticileri hazırlanan 1 Mayıs çelengi arkasında binadan çıktı. Hemen polis müdahalesi geldi.

DİSK GENEL BAŞKANI GÖZALTINDA

Yapılan müdahalede DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Çerkezoğlu, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: “Gözaltındayız! Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işçi arkadaşlar çalışıyor o kamu düzeni bozulmuyor ama işçilerin #1Mayıs kutlaması kamu düzenini bozarmış!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder