28 Nisan 2020 Salı

Fahrettin Altun’un kaçak yapısına ‘korona’ kılıfı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İstanbul Kuzguncuk’ta kaçak şömine ve çardak yaptırdığı haberlerine erişim engeli getiren mahkeme, yasağı koronovirüs salgınıyla mücadeleye bağladı.

BOLD – Fahrettin Altun’un, Kuzguncuk’ta aylık 258 TL’ye kiraladığı araziye kaçak yaptırdığı şömine ve çardağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasıyla ilgili habere getirilen erişim yasağının gerekçesi belli oldu.

İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliğinin, onlarca siteye koyduğu erişim engeli kararında, kaçak yapıyla ilgili haberin amacının “koronavirüsle mücadele döneminde Avrupa ülkeleri başarısız olurken Türkiye’nin başarısını sekteye uğratmak ya da gizlemek” olduğu savunuldu.

Haberin yayımlanmasından 3 gün sonra 17 Nisan’da İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hâkimliği, onlarca sitenin haberine erişim engeli getirdi. Cumhuriyet Gazetesinin haberine getirilen erişim engeli tebliğ edilmeden sosyal medyadan paylaşıldı. Erişim engeli getirilen haberler arasında “Boğaz’da kaçak var” başlıklı Cumhuriyet’in haberinin ardından başlatılan terör soruşturması haberi ve CHP’nin Fahrettin Altun hakkındaki yaptığı suç duyurusu haberi de bulunuyor.

HABER GÜNCEL DEĞİL!

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliğinin gerekçesinde, “tüm dünyanın içinde bulunduğu salgın bir hastalık olan koronavirüsle mücadelede birçok Avrupa ülkesinin başarısız olmasına rağmen ülkemizin mücadeledeki başarısını sekteye uğratmak ya da gizlemek için sıradan bir olayı sırf milletimizin ve devletimizin mücadeledeki başarısını göstermemek için dikkatleri başka yönlere çekerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı bu amaçla Yargıtayın haber alma ve verme hakkının sınırlarını belirleyen ilkelerin ihlal edilmiş olduğu” ifadeleri dikkat çekti.

GÜNCEL DEĞİL, KAMU YARARI  YOK!

Haberin güncellik değeri taşımadığını ileri süren karar metninde, ülke gündeminin koronavirüsle mücadele olduğu, haberin güncel olmadığı, kamu yararının olmadığı iddia edildi. Gerekçede, şunlar kaydedildi: “Ülkemizin doğal gündeminin salgınla mücadele olduğu için haberin güncellik değeri taşımadığı, haberin yapılmasında kamunun hiçbir yararının olmadığı, yasal olmayan ve suç içeren bir durum var ise haberi yapanların bunun için suç duyurunda bulunma haklarının olduğu, haberin veriliş biçimi ile özü arasında bir dengenin kurulmadığı bu nedenle yapılan haberlerin haber alma verme, yorum ve eleştiri ile ifadeyi açıklama hürriyetleri kapsamında kalamayacağı, haberin amaçlarından birinin de, talep edenin toplum nezdindeki itibarını ve saygınlığını zedelemeye yönelik matuf olduğu, toplumun birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde suni kutuplaşma, kamplaşma ve gerilim üretilerek milletimizin, devletimizin ve onun temsilcilerinin dünyayı saran salgın hastalıkla mücadelesinin de birlik-dirlik ve başarısının sekteye uğratılmaya ve gerçek dışı haberlerle yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmakla itirazın kabulüne karar vermek gerekmiştir.”

Varlık değil Borç Fonu: İki yılda 75 milyar TL borç

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder