1 Mayıs 2020 Cuma

700 bin tavuk telef oldu: Nedeni kuş gribi mi?

Sakarya’nın Kaynarca ilçesindeki bir tavuk çiftliğinde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yaklaşık 700 bin tavuk telef oldu. Bölgedeki diğer işletmelerde de etkisini göstermeye başlayan hastalıkla ilgili bakanlık devreye girerken, tavuk ölümlerinin ‘kuş gribi’ olmasından endişe ediliyor.

BOLD – Sakarya’nın Kaynarca ilçesinin merkezinde bulunan bir tavuk çiftliğinde tavuklarda hastalık ortaya çıktı. Et tavuğu yetiştiren özel işletmede görülmeye başlanılan hastalık nedeniyle yaklaşık 700 bin tavuk telef olduğu bildirildi.

İLÇEDE PANİĞE NEDEN OLDU

Sözcü’den Erhan Kaytanbay’ın haberine göre; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından görevlendirilen veterinerler tavuklardan numune aldı. Yetkililerin ilk örnekler alınarak laboratuvarda inceleme altına alınan hastalığın ilk gün çıkan belirtilerinin ardından hayvanlara bulaşmaması için tesis karantina altına alındı. Türkiye’nin en büyük tavuk merkezlerinden biri olan Kaynarca’da bu olay büyük bir panik yaşanmasına neden oldu.

1 MİLYON TAVUK DAHA TELEF EDİLECEK

İşletmede 5 milyon TL değerindeki 700 bin tavuğun tamamı imha edilirken, işletmeye büyük bir zarara uğradı.
Tarım ve Orman Bakanlığından henüz resmi bir açıklama gelmezken, “tavuk vebası” olarak da bilinen kuş gribi olabilme ihtimali üzerinde duruluyor. Henüz konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmasa da Kaynarca’da yaşanan tavuk ölümleri nedeniyle 1 milyona yakın tavuğun bu hastalık nedeniyle telef edileceği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ı uyardı: Firavun anlayışıyla devlet yönetilemez, ayakta duramazsınız!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder