30 Nisan 2020 Perşembe

Manchester United Alex Ferguson’lu günlerine dönebilir

Alex Ferguson’dan sonra şampiyonluk yaşayamayan Manchester United için Liverpool’un eski oyuncusu yorumcu Michael Owen, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer güveniyor.

BOLD – İngiltere Premier Lig’de kazandığı 13 şampiyonlukla Lig tarihinin açık ara en başarılı kulübü olan Manchester United, efsane teknik direktörü Sir Alex Ferguson’ın takımın başında olduğu son sezon olan 2012-13’ten bu yana ligde şampiyonluk elde edemedi. Ferguson’ın ardından göreve gelen David Moyes, Louis van Gaal ve Jose Mourinho gibi deneyimli teknik adamlar da Kırmızı Şeytanları başarıya ulaştıramadı.

OWEN, SOLSKJAER’E GÜVENİYOR

BOLD – İngiltere futbolunun önemli isimlerinden Michael Owen, uzun yıllardır başarıya hasret kalan Manchester United’ın Ole Gunner Solskjaer yönetimi altında umut verici bir görüntü sergilediğini ve yakın zamanda eski günlerine geri dönebileceğini söyledi. ESPN‘e konuşan Owen “Şu dönemde yeniden futbol oynamak isteyen tek takım Manchester United olabilir. Çünkü ara verilmeden önce gerçekten iyi bir form durumu yakalamışlardı. Bruno Fernandes, takım için harika bir transfer oldu. Pogba yakın zamanda takıma geri dönecek ve Rashford’ın formu da gerçekten dikkat çekici bir hal almıştı. Manchester United’ı izlediğinizde doğru yolu bulduklarını ve yeniden eski günlerine dönebileceğini görüyorsunuz. Savunma hattına büyük paralar harcadılar ve dünyanın en iyi kalecilerinden birine sahipler. Uzun zaman sonra umut verici bir Manchester United takımı izliyoruz. Solskjaer de kendisine şüpheyle bakanlara yaşadığı gelişimle cevap verdi” ifadelerini kullandı.

Kariyerinde Liverpool ve Real Madrid gibi takımlarda forma giyen Owen, 2009-2012 yılları arasında Manchester ekibinin başarısı için ter dökmüştü. Manchester United, 2019-20 sezonunda oynadığı 29 maçta topladığı 45 puanla Chelsea’nin 3 puan gerisinde beşinci sırada yer alıyor.

UNITED AYAKTA TARAFTAR ALACAK

Manchester United, gelecek sezondan itibaren 76 bin kişilik Old Trafford Stadı’na ayakta seyirci alınacağını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, 1500 kişinin maçları ayakta izlenmesini sağlayacak bariyerlerin stada yerleştirilmesi için gerekli izinlerin alındığı belirtildi. Uygulamanın 2020-2021 sezonunda başlayacağı ve başarılı olması durumunda ayakta seyirci kapasitesinin artırılacağı ifade edildi. İngiltere’de 1989 yılında Hillsborough Stadı’nda Liverpool ile Nottingham Forest arasında oynanan maçta tribünlerde yaşanan kargaşa sonucu 96 taraftarın hayatını kaybetmesinin ardından ayakta maç izleme yasaklanmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder