30 Nisan 2020 Perşembe

Cezaevlerinde koronavirüs patlaması: Hasta sayısı iki haftada 7 katına çıktı

Son iki haftada cezaevlerindeki resmi koronavirüslü sayısı 7 kat arttı. Gerçekte bu sayının daha da fazla olmasından endişe ediliyor.

BOLD – Resmi rakamlara göre 3 binden fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs salgını, cezaevlerinde de hızla yayılıyor. İnfaz düzenlemesinden yararlanamayan yüzbinlerce mahkumun sağlığı salgın nedeniyle tehdit ederken vaka sayısı son 15 günde 7 kat arttı.

VAKA SAYISI 7 KAT ARTTI

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal mesafenin bulunmadığı cezaevlerinde son 15 günde vakaların büyük oranda arttığına dikkat çekerek, cezaevlerinde salgının yayılması için koşulların son derece uygun olduğunu belirtti. 13 Nisan’da cezaevlerinde toplam vaka sayısının 17 olduğunu hatırlatan İlgezdi, “Üç mahkumun ise virüs nedeniyle hayatını kaybettiği biliniyordu. 28 Nisan’daki vaka sayısı ise resmi açıklamalara göre 120’ye yükseldi. Sayının daha da yüksek olmasından endişe ediyoruz” dedi.

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Cezaevlerinde 3 bin 100 çocuk hükümlü ve tutuklu bulunduğunu, kronik hastaların sayısının ise bilinmediğini belirten İlgezdi, “Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan hamile kadın mahpus sayısına ilişkin veriler paylaşılmamaktadır. Kalp rahatsızlığı, astım, KOAH, kanser ya da yüksek tansiyon gibi kronik hastalıkları olan tutuklu ve hükümlü sayısı da bilinmemektedir” dedi. Cezaevlerinde acil önlem alınması gerektiğini belirten İlgezdi, aksi takdirde meydana gelebilecek ölümlerde sorumluluğun siyasi ve bürokratik iradenin olacağının altını çizdi.

Korona nedeniyle toplam can kaybı 3 bini geçti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder