29 Nisan 2020 Çarşamba

Bir ağaca 26 bin TL veren AKP’li belediyelerin harcamaları “ticari sır” oldu

AKP’li belediyelerin yurt dışından ithal ettiği ürün ve hizmetlerle bunlara harcanan paralara dair soru önergesine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “ticari sır” yanıtı verdi. Soruyu yönelten CHP’li Antmen, “Ticari sır diyerek kapatmak istedikleri parasal ilişkiler var” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

BOLD – Ticaret Bakanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in AKP’li belediyelerin yurt dışından ithal ettiği ürün ve hizmetleriyle bunlara harcanan paralara ilişkin soru önergesine, “ticari sır” yanıtı verdi.

BAKANLIK: TALEP EDİLEN BİLGİLER TİCARİ SIR

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AKP’li belediyelerin yurt dışından ithal ettiği ürün ve hizmetleriyle bunlara harcanan paraları sordu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan imzasıyla CHP’li Alpay Antmen’in önergesine verilen cevapta, “Belediyelere ilişkin talep edilen bilgiler ticari sır niteliğinde olduğundan bahse konu talebin karşılanması mümkün bulunmamaktadır” denildi.

KAPATMAK İSTEDİKLERİ PARASAL İLİŞKİLER VAR

Verilen yanıta tepki gösteren Antmen, “Ben belediyelerin ithal ettiği ağaç, peyzaj ve zirai ürünleri nedir, ne kadar ödenmiştir diye sorular yönelttim. Gelen yanıt ise ‘ticari sır’ oldu. Ne demek ticari sır? Ben kimsenin özel ticari ilişkisini sormuyorum. Halkın parasıyla yürüyen kurumların yurt dışından neyi ne kadara aldıklarını sordum. Halkın parası nerelere harcanmış bunu öğrenmek istedim. Anlaşılıyor ki ticari sır diyerek kapatmak istedikleri parasal ilişkiler var”

1 AĞACA 26 BİN 500 LİRA VEREN BELEDİYELER VAR

Sadece 1 ağacı 26 bin 500 liraya alan AKP’li belediyelerin bulunduğunu hatırlatan Antmen, “Bu sadece ortaya çıkanlar. Kim bilir vatandaşın milyarlarca parası kimlerle çarçur edildi. Kimler zengin edildi ve bu ihya edilen kişilerden neler alındı? Bunların hepsinin ortaya çıkması gerekiyor. Vatandaşın parasını harcayıp arkasından bu paraları nereye harcadıklarını sorunca ‘ticari sır’ diyemezsiniz. Diyorsanız korktuğunuz bir şey var demektir” dedi.

“Halime’nin acısı yüreğimde bugünkü gibi duruyor, bu işin peşini bırakmayacağım”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder