29 Nisan 2020 Çarşamba

Maçlar 1 Eylül’den önce başlamaz: Olay para değil yaşam ve ölüm

FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D’Hooghe, futbol maçlarının 1 Eylül’den önce başlayabileceğine inanmıyor. Asıl çözüm yeterli aşılama programı başladığında bulunacağını belirtiyor.

BOLD – Bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle askıya alınan liglerin akıbetiyle ilgili kararlar açıklanmaya başladı. Hollanda ve Fransa’da futbol sezonu iptal edilirken; Almanya’da Mayıs ayının başında, İngiltere’de ise Haziran ayında liglerin yeniden başlatılması gündemde yer alıyor. FIFA Sağlık Komitesi Başkanı Michel D’Hooghe ise yapılan test sayılarının yeterli olmadığını ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek futbol maçlarının başlatılması için erken olduğunu düşünüyor.

DÜNYA FUTBOLA HAZIR DEĞİL, DAHA GERÇEKÇİ OLMALIYIZ

Sky Sports’tan Bryan Swanson’ın sorularını yanıtlayan D’Hooghe “Dünya futbola hazır değil. Umarım bazı ülkelerin futbolu yeniden başlatma düşünceleri değişir. Biraz daha sabra ihtiyacımız var. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki en dramatik dönemdeyiz. Bu durumu hafife almamamız gerekiyor. Daha gerçekçi olmalıyız. Futbol ancak yeniden temas etmenin mümkün olabildiği zaman oynanabilir.

Testler de büyük önem taşıyor. Yapılan testler mutlaka tekrarlanmalı. Eğer oyunculardan birinin testi pozitif çıkarsa, bütün takımı karantina altına almanız gerekecek. Normal bir organizasyon için bulunan çözüm bu mu? Burada olay para değil; yaşam ve ölüm. Liverpool, Manchester United ile oynarken oyuncular arasında en az 2 metre mesafe olmasını isteyemezsiniz. Her ülke için ilerleyiş farklı. Asıl çözüm yeterli aşılama programı başladığında bulunacak” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder