2 Mayıs 2020 Cumartesi

Remdesivir’e acil durum onayı verildi

Donald Trump, ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin koronavirüs tedavisi için Gilead ilaç şirketi tarafından üretilen ‘Remdesivir’ adlı antiviral ilaca ‘acil durum onayı’ verdiğini ilan etti.

BOLD – Ülke çapında koronavirüs (Kovid-19) ile büyük bir mücadele yürütülen ABD’de Başkan Trump, hastalığa karşı Remdesivir isimli ilacın klinik deneylerde olumlu sonuç verdiğini duyurdu. Trump, Oval Ofis’te ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Başkanı Stephen Hahn, Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü’ndeki doktorlar Deborah Birx ve Anthony Fauci ile gazetecilerin karşısına çıktı.

ŞİMDİLİK SADECE DURUMU AĞIR HASTALARDA

ABD Başkanı, “FDA’in, Remdesivir için onay verdiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi. Doktor Fauci ise ilacın şimdilik sadece durumu ağır olan hastalarda kullanılacağını bildirdi. FDA’den yapılan açıklamada ise ilaca ‘acil durum onayı’ verildiğine işaret edilerek “Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastaların tedavisinde Remdesivir kullanımının güvenliği ve etkisi konusunda sınırlı sayıda bilgimiz var” denildi.

TAM ONAY İÇİN DAHA SÜRE GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ

Klinik deneylerin, ilacın iyileşme süresini kısalttığını gösterdiği belirtilen açıklamada ‘tam onay’ için daha süre gerektiği vurgulandı. Öte yandan Remdesivir ile ilgili ilk deney sonuçlarının olumsuz çıktığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) de yan etki sebebiyle deneylerden vazgeçtiği haberi geçen hafta gündeme gelmişti.

Mecliste koronavirüs paniği: 213 kişi evlerinde izole edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder