29 Nisan 2020 Çarşamba

Yandaş basının Suriyeli Ali haberi ile imtihanı: ‘Bacağından vuruldu’ diye vermişler

Olayın meydana geldiği 27 Nisanda, polisten kaçan Suriyeli Ali’nin bacağından vurularak yakalandığını yazan DHA, A Haber ve Milliyet’i mahalle sakinlerinin çektiği görüntüler yalanladı.

BOLD- Adana’da işe giderken polis memuru tarafından kalbinden vurularak öldürülen 18 yaşındaki Ali El Hendam olayını ilk duyuran Demirören Haber Ajansı (DHA), A Haber ve Milliyet’in haberi ‘Bacağından vuruldu’ olarak verdiği ortaya çıktı.

Haberin detayında ise Suriyeli Ali’nin bacağından yaralanarak hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

Olayın meydana geldiği 27 Nisanda yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, bir vatandaşın olay anını kaydettiği görüntülerin ortaya çıkmasıyla anlaşıldı.

ŞÜPHELİNİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada savcılık ifadesine ulaşılan polis memuru F.K, görgü tanıklarını Ali El Hendam’ın yürüdüğü ve polisin doğrudan ateş ettiği iddialarını kabul etmeyerek, ”Kesinlikle çocuk yürümüyordu. Beni görünce koşarak kaçtı. Ben de arkasından koştum. Çocuğa doğrudan ateş ettiğim hususu doğru değildir. Tanık beyanlarını kabul etmiyorum” dedi.

RAMAZAN’I SUÇLADI

Mahkemeye çıkarılan şüpheli polis, buradaki ifadesinde ise, “Böyle bir şey yaşandığı için üzgünüm. Normal şartlarda silahı emniyeti açık olarak taşıyoruz. Sokak sıkıntılı olduğu için silahı elime aldım. Silah yanlışıkla ateş aldı. Elim yanlışıkla tetiğe değdi. Silahı elime almanın nedeni havaya ateş açmaktı. Sendeleyip düştüğüm için yorgunluk ve Ramazan dolayısıyla böyle bir olay meydana geldi.” dedi.

NE OLMUŞTU

Adana’da, 20 yaş altı olmasına rağmen çalışmak zorunda olduğu için yasağı delen ve sokakta denk geldiği polis kontrol noktasından kaçmaya çalışan Suriyeli 18 yaşındaki Ali El Hemdam, kendisini kovalayan polis F.K tarafından kalbinden vurarak öldürüldü. Aynı gün haberi geçen DHA, A Haber ve Milliyet Suriyeli gencin bacağından vurulduğunu iddia etmişti. Olay anını çeken bir vatandaşın paylaştığı görüntüler gerçeği ortaya çıkarmıştı. Mahkemeye çıkarılan polis memuru F.K, ise kasten adam öldürme suçundan tutuklanmıştı.

 

“Halime’nin acısı yüreğimde bugünkü gibi duruyor, bu işin peşini bırakmayacağım”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder