2 Mayıs 2020 Cumartesi

Osmangazi’den Diriliş Ertuğrul’a 472 bin liralık reklam!

AKP’li Bursa Osmangazi Belediyesi, geçen yıl TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin 8 bölümüne reklam verdi. Her biri 4 saniyelik reklamlar için belediye kasasından 472 bin lira ödendi.

BOLD – İktidara mensup yerel yönetimlerdeki israfa ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. AKP’li Osmangazi Belediyesi’nin TRT’de ekranlarında gösterilen Diriliş Ertuğrul isimli diziye binlerce liralık reklam verdiği ortaya çıktı.

BELEDİYE KASASINDAN İKİ DEFA 236 BİN LİRA ÇIKTI

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre belediye, bölüm başı 4 saniyeden, 32 saniyelik reklam için 472 bin lira ödeme yaptı. İlk 10 Nisan 2019’da, Osmangazi Belediyesi ile Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi logosunun yayını için 236 bin lira ödendi. 12 Şubat 2019’da ise 236 bin lira verildi.

LOGO 4 DEĞİL 2,5 SANİYE YAYINLANDI İDDİASI

Öte yandan AKP’li belediyenin yapım şirketi Tekden Film’e binlerce lira ödediği reklamların 4 değil ‘2,5 saniye’ yayınlandığı iddia edildi. Osmangazi Belediye Meclisi’nin CHP Grup Sözcüsü ve Denetleme Komisyonu Üyesi Sefa Yılmaz, “Yaptığım incelemede logoların dört değil iki buçuk saniye yayında kaldığını gördüm” dedi.

YETKİLİLER 2018’DE DE ÖDEME YAPILDIĞINI KABUL ETTİ

Yapım şirketine fazladan 177 bin lira ödendiğini ileri süren Yılmaz, “Dizi bitiminde, çoğu seyircinin izlemeyi bıraktığı sırada reklamın yapılmasının israf olduğu kanısındayım. Şirketten fazla ödemenin iadesi istenmeli. 2018 faturası da bana ibraz edilmedi. Ancak belediye yetkilileri 2018’de de bu diziye ödeme yaptıklarını şifahen kabul etti” diye konuştu.

Devlet alacaklarını tahsil edemiyor: Toplam borç 500 milyarı geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder