30 Nisan 2020 Perşembe

CHP’li Ayaydın’dan AKP’ye AVM açılış eleştirisi: Bu acele niye?

CHP eski milletvekili Prof. Dr. Aydın Ayaydın, salgın riskine rağmen  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın talebiyle AVM’lerin açılmasının arkasında kira meselesi olduğunu söyledi.

BOLD – İstanbul eski milletvekillerinden Prof. Dr. Aydın Ayaydın, AVM’lerin açılış süreci ile ilgili hükumeti eleştirdi. AVM’lerin salgın bulaştırma merkezine dönüşeceği uyarısını yineleyen Ayaydın, yabancı AVM yatırımcılarının hükumetten kira beklentisine de tepki gösterdi.

“BULAŞMA MERKEZİNE DÖNÜŞÜR” UYARISI

AVM Yatırımcıları Derneği’nin 11 Mayıs’ta AVM’lerin açılması için uğraş verdiğini söyleyen Ayaydın, “Birleşmiş Markalar Derneği de risk almak istemediklerini ve mayıs yerine haziranda açılmasından yana olduğunu açıkladı. Bilim Kurulu üyeleri ise ‘AVM’ler bulaşma merkezine dönüşmesin. Şu an açılması sakıncalı. Buna rağmen AVM’lerin mayısta açılmasını düşünmek yeniden salgına davetiye çıkarır’ diyor. İnsanların bu mekanlara hücum edeceklerini düşünmek bile istemiyorum. Günlerdir eve kapanıp salgının geçmesini bekleyen insanları AVM’lerde buluşturmak için bu acele niye?” dedi.

YABANCI YATIRIMCILARIN KİRA BEKLENTİSİNE TEPKİ

AVM’lerde asıl sorunun kiralar olduğunu vurgulayan Ayaydın, “İş yapamayacağı için, mağaza sahipleri bu denli yüksek kiraları ödeyemeyiz diyor; AVM’lere yatırım yapan ve bazıları yabancı fonlara ait AVM yönetimleri de bir an önce kiraları tahsil etmek istiyor. Bunun için AVM’leri bir an önce açmak istiyor. Her iki taraf da gözünü hükumete çevirmiş durumda. Devlet kiraları ödese diye. Kimse kusura bakmasın ama, bu kadar işsiz, bu kadar yardıma muhtaç aile varken, devletten AVM’lere kira ödemesini beklemek de neyin nesi?” ifadelerini kullandı.

Her şey normal giderse okulları 1 Haziran’da açarız

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder