30 Nisan 2020 Perşembe

Un üreticilerinden “yeteri kadar un var” açıklaması

Koronavirüs nedeniyle vatandaşların rağbet ettiği ürünlerin başında evde birçok ürün yapılmasında kullanılan un geliyor. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, buğdayda yeni hasadın başlayacağı haziran ayına kadar Türkiye’nin yeteri kadar unu bulunduğunu açıkladı.

BOLD – Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkan Yardımcısı Selçuk Aydınalp, koronavirüs salgını sonrası una talebin arttığına dikkat çekerek, buna rağmen unda herhangi bir arz sıkıntısının yaşanmadığını belirtti.

2’ŞER KİLO YERİNE 25 KİLOLUK UNLAR ALINDI

Vatandaşların özellikle 5, 10 ve 25 kiloluk paketleri satın aldığını aktaran Aydınalp, “Unda herhangi bir arz sıkıntımız yok. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsun, tüm ülkeye yetecek kadar buğdayımız da unumuz da var. İlk vakanın ardından sokağa çıkma yasakları başlamamıştı ve vatandaşların uzun süreli sokağa çıkma yasağı olabileceği endişesi una olan talebi artırdı. Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlarımız birer, ikişer kiloluk paket un alırken salgın sürecinden hemen sonra ihtiyacından daha fazla un almaya başladı” dedi.

HAZİRANA KADAR FİYAT ARTIŞI YOK

Ramazan ayında un ve unlu mamüllerin tüketimine ilişkin yalnızca ilk günlerde yüzde 10 civarında bir artış gözlendiğini belirten Aydınalp, bu eğilimin sonraki günlerde normale döndüğünü belirtti. Aydınalp, “Ekmek yerine pide tüketiminde biraz artış olur. Ama toplam tüketimde yine bir değişiklik söz konusu olmaz. Ayrıca birçok meslektaşımız Kovid-19 salgınından dolayı haziran ayındaki buğday hasadına kadar una herhangi bir zam yapmayacaklarını açıklamıştı. Bu yüzden ramazan ayında herhangi bir fiyat artış söz konusu değil” dedi.

 

Korona nedeniyle toplam can kaybı 3 bini geçti!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder